Udzwięcznienie MkII.
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Zerosuper
- VW addict
- Kontakt:
Udzwięcznienie MkII.
Witajcie.
Poczytałem nieco o caraudio, niestety sprzęt który jest godny i wart polecenia jest poza moim zasięgiem finansowym i porady w innych wątkach nie do końca są dla mnie przydatne. Więc postanowiłem założyć mój własny temacik
Aktualnie sprzęt w aucie wygląda tak:
Radyjko Pioneer DEH 5900 (jego nie zmieniam)
W podszybiu jakies Sony Xplode 100mm
Tylna pólka jakieś Boshmanny 16x9
Wymieniłem deske rozdzielczą na miekką, z tego co widze to potrzebuje w podszybie jakiś głośników 87 mm bo chyba takie tam podchodzą. Udało mi sie tez kupic tylną półkę całą
Co byście mi doradzili aby uzyskać fajne brzmienie małym kosztem.
Gdzie umieścic głośniki i jakie ?
Łączna kwota jaką chciałbym przeznaczyć na to to jakieś 400 - 500 zł.
Nie chce wywalać tej kasy w błoto , więc liczę na waszą pomoc.
Pozdro
Poczytałem nieco o caraudio, niestety sprzęt który jest godny i wart polecenia jest poza moim zasięgiem finansowym i porady w innych wątkach nie do końca są dla mnie przydatne. Więc postanowiłem założyć mój własny temacik
Aktualnie sprzęt w aucie wygląda tak:
Radyjko Pioneer DEH 5900 (jego nie zmieniam)
W podszybiu jakies Sony Xplode 100mm
Tylna pólka jakieś Boshmanny 16x9
Wymieniłem deske rozdzielczą na miekką, z tego co widze to potrzebuje w podszybie jakiś głośników 87 mm bo chyba takie tam podchodzą. Udało mi sie tez kupic tylną półkę całą
Co byście mi doradzili aby uzyskać fajne brzmienie małym kosztem.
Gdzie umieścic głośniki i jakie ?
Łączna kwota jaką chciałbym przeznaczyć na to to jakieś 400 - 500 zł.
Nie chce wywalać tej kasy w błoto , więc liczę na waszą pomoc.
Pozdro
Oceń moje cztery kółka ->
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1768320#1768320
<b>KUPIĘ czarną półkę MkII, dwie opony 175/55/R15</b>
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1768320#1768320
<b>KUPIĘ czarną półkę MkII, dwie opony 175/55/R15</b>
Witam,
Sam powoli przymierzam się do tematu. Wszystko co pisze to czysta teoria.
Ja u siebie planowałem przede wszystkim wygłuszenie drzwi przednich, montaż paneli głośnikowych i wsadzenie jakiś głośników 16. Bardzo dobre opinie słyszałem o Helix Dark Blue,
w zestawie na zwrotnicy z głośnikami wysokotonowymi do zamontowania w tym plastiku koło lusterka. Jakby została jakaś kasa to wiadomo, wzmacniacz i jakaś skrzynka do bagażnika.
Pzdr
Sam powoli przymierzam się do tematu. Wszystko co pisze to czysta teoria.
Ja u siebie planowałem przede wszystkim wygłuszenie drzwi przednich, montaż paneli głośnikowych i wsadzenie jakiś głośników 16. Bardzo dobre opinie słyszałem o Helix Dark Blue,
w zestawie na zwrotnicy z głośnikami wysokotonowymi do zamontowania w tym plastiku koło lusterka. Jakby została jakaś kasa to wiadomo, wzmacniacz i jakaś skrzynka do bagażnika.
Pzdr
Kolega w innym temacie znalazł http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=382193851 całkiem sensowna propozycja..:VoyteQ:.. pisze:obojętne czy nowe, czy uzywane
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... c&start=15
powalla, widziałem tamten temat, tylko w moim przypadku wyglada to tak, ze bagaznik musi być jak najbardziej funkcjonalny - wymysliłem sobie, że zamiast kupować klocek 4 kanałowy, dać 2 kanałowy i monoblok osobno i upchnąć je pod fotelami (ew. opracować do tego jakiś system chłodzenia jakby sie grzało). Głosniki na przod juz kupiłem (helix) w przyszłym tygodniu biorę się za okablowanie, dystanse i wygłuszenie drzwi i następnym krokiem ma byc wzmacniacz do tego. Niestety nie znam się na tym, który dobrze gra, dlatego pytam
..:VoyteQ:.. nie było by dala ciebie lepiej zrobić drugie dno bagażnika stracisz ok 15-20cm na głębokości bagażnika, natomiast w przypadku umieszczenia pod siedzeniami masz ryzyko jak już wspomniałeś zbyt duża temperatura i zima morze ci podlać je troszkę(wiadomo nie każdy otrzepuje buciory ze śniegu nim wsiądzie do autka.pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw cze 26, 2008 13:43 przez pies86, łącznie zmieniany 1 raz.
pies86, muszę to jeszcze przemyśleć, ale drugie dno w bagazniku jest o wiele bardziej skomplikowane do zrobienia żeby był dostęp do koła zapasowego. myślałem jeszcze nad tym, żeby upchnąć wzmacniacz w desce rozdzielczej (duzo miejsca tam znalazłem jak chowałem w niej zwrotnice), jeszcze popatrze pod tylne boczki, tam tez powinno się coś znaleść skoro w gti edition zmieściły się głosniki) Dlatego się pytam o jakiś dobry (czytaj ładnie, czysto grający) wzmacniacz, żeby mając juz konkretny model szukać na niego miejsce.
Ostatnio zmieniony czw cze 26, 2008 15:04 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.