Dedi_S pisze:Najlepiej jakbys mial jakis inny tlumik koncowy na podmianke , by zobaczyć .
no to by było dobre , ale nie ma zadnego chetnego
Dedi_S pisze:Ja mam Rp z oryginalnym tłumikiem z GTI VW.
ale masz taki fabryczny jeszcze ? czy juz kupowany u nas w sklepie ?
Dedi_S pisze:Zatkaj wydech i sprawdź czy układ jest szczelny, może coś przeoczyliście podczas spawania. Wystarczy mała dziurka w odpowiednim miejscu i robi się naprawdę głośno.
wydech nie był spawany bo wszystko pasuje idealnie, ale powiem szczerze ze spapralem troszke robote bo na łączeniu tłumików , koncoweego i srodkowego mialem nieszczelnosc, robila takie pspspsppspspsps, wlazlem pod auto , zalepilem dziure , pojezdzilem troszke i znowu pspssp , wydaje mi sie ze, ze ta rura od tłumika srodkwoego , nie doszła do konca rury tej szerszej w tłumiku koncowym,
spojrczie ,wymyslilemz ze czerona linia to jest miejsce do ktorego doszła rura z tłumika srodkowego ( niedopchnałem do konca

) i tam zostala mala dziurka w tym nacieciu rury ( zeby sie lepeij zaciskala pod obejma ) zaznaczona na niebiesko , w tych rejonach mi przepuscza, i teraz pytanie , powiedzmy ze to ma az taki wpływ na buczka ? czy powiedzmy jak wejde ( a wejde bo mnie wkurza to pspsps jak mam okno otwarte ) i poprawie to zeby było do konca dopchniete, zeby przez te naciecia było widac tylko druga rure a nie tak jak teraz prawdopodobnie dziure, to jest jakas szansa ze cos sie zmieni w głosnosci ? czy to ma jakies znaczenie ze tam brakuje 2-3 cm ? nie wiem juz nic, nie dosc ze mnie skrzynia dobija i znowu nie trafilem z naprawa , to jeszcze teraz tłumik o ktorym marzylem ( a wiecie co jest najsmieszniejsze ? mowie ze go sprzedam i zaloze zwykly , ale jak wyprowadzam auto z garazu ,jak zamykam drzwi i patrze na tylek golfa to mowie ze nie sprzedam, on wyglada slicznie z ta dwururka

)
[ Dodano: Wto Cze 24, 2008 12:24 pm ]
sciagnijcie sobie fotke i jak najbardziej powiekszcie, bedziecie widziec o co mi chodzi.
[ Dodano: Wto Cze 24, 2008 12:38 pm ]
tak to według mnie moze wygladac, nie doszła rura do konca i robi pspsps, ale nie wiem czy to moze miec jakeis znaczenie ,
czarna rurra to od koncowego , czerwona od srodkowego , niebieskie to miejsca przepuszczania, wiem ze nie ma tylu naciec na tej rurze , bo chyba sa tylko dwa , w polowie obwodu rury , ale chcialem uswiadomic jak to wyglada.