Oto kolejny projekt z "stajni Apsika"!!
Bazą był mój pierwszy MK2 z silnikiem 1.8RP, ale jak obeznanym w temacie wiadomo ten silnik jest nierozwojowy i paliwożerny wiec w skutek rosnących cen paliwa powstał pomysł skonstruowania bardzo oszczędnego MK2 [mam w końcu moje G60]. Tak wiec silnik 1.8RP został zastąpiony silnikem 1.6JP czyli 'Dieselkiem' 54 konnym

Jeżeli chodzi o komore silnika to zostanie tylko wyczyszczona. Silnik wygląda chyba ok?

Felgi zostana te co na fotach (7x15) i jeżeli da rade będą w chromie, ewentualnie będą odnowione. Front bez emblematu i dokładka GTI już są.
Na wiosne autko zostanie pomalowane w całości oryginalnym kolorkiem i znikną wszystkie plastykowe listwy. Dodane zostanie również oznaczenie z tyłu auta z literek MK4: GOLF i GT-D. Planuje także jakiś bardzo delikatny systemik audio.
Jeżeli będe miał dużo szczęścia i znajde ... to w przyszłym roku będzie servo, klimatronick z MK3 i może AirRide własnej konstrukcji, ale póki co klima i zawiecha w strefie marzeń...
Narazie to chyba wszystko...
PS. Projekty MK2G60 (by Apsik) oraz MK3 1.6AEE GTI Look (by Apsik) również są "in progress", bo zawsze jest coś do 'dłubania"
PS2. Opis SWAP'u!!!