jak sprawdzic czemu ciezko pali?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
I tu się mylisz Do setki ma poniżej 10 sekund, ale to było mierzone na 1,1 bara, teraz jeżdżę na 1,3 i za pewne jeszcze mniej. Prędkość maksymalna, to jak na razie 190km/h (obwodnica Gdańska), ale myslę, że jakbym go jeszcze bujał to by więcej poszedłLukas-182 czy ty napewno mówisz o 1,6D ?? 190km/h to chyba na luzie z górki poza tym może masz włożone mniejsze kółka , jakis rozmiar 175/50 czy coś w tym stylu wtedy to możliwe, ale licznik będzie przekłamywał o następne 20km/h
Prawidłowo...Przecież Lukas ma modzone 1.6 TD z FMICem
Lukas, chyba dokładnie nie przeczytałeś co napisałem , 1,6D a nie uturbione 1,6 , to ze TD tyle pojedzie to wiem , ale też ważna jest skrzynia, ja mam krótką skrzynię w 1,5D i do 140km/h sie rozbujam ,ale mam wtedy na obrotku 5000 obr
czyli jeszcze raz , uparcie twierdzisz że 1,6D bez modów rozpędzi się do 190km/h mając tylko 54KM
czyli jeszcze raz , uparcie twierdzisz że 1,6D bez modów rozpędzi się do 190km/h mając tylko 54KM
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem wczesniej, jak miałem zwykłego 1.6D !!, bez turbo i na skrzyni 4T szedł mi 160Km/h i poszedł by więcej tylko obwodnica się kończyła Dam sobie głowę uciąć, że 1.6d w dobrym stanie lekko ponad 150Km/h powinien się bujnąć, prawda to jest muł pasiasty, ale swoje potrafi osiągnąć, długiego odcinka potrzebuje ale 160 na pewno 1.6d osiągnie...Djeight pisze:czyli jeszcze raz , uparcie twierdzisz że 1,6D bez modów rozpędzi się do 190km/h mając tylko 54KM
Ja niby co napisałem w swoim pierwszym poście , ze na 5 biegowej moze i poleci 160km/h , będzie z górki lekko to napewno ale na 4 biegowej nie da rady bo bys musiał silnik przekręcić do prawie 5,5tys obr
poza tym praw fizyki się nie oszuka wszystko zależy od mocy pogody , wiatru , terenu i indywiduum silnika, i nie można uogólniać stan silnika od prędkosci maksymalnej
poza tym praw fizyki się nie oszuka wszystko zależy od mocy pogody , wiatru , terenu i indywiduum silnika, i nie można uogólniać stan silnika od prędkosci maksymalnej