Witam
Jak w temacie w jaki sposób zdemontować tapicerkę ze słupków (ten plastik na słupkach pomiędzy przednimi i tylnymi drzwiami z mocowaniem na pasy bezpieczeństwa)
Może macie jakiś skuteczny sposób żeby pozbyć się piszczenia tych słupków?
Pozdrawiam Kamil
[MK2] Jak zdemontować tapicerkę ze słupków?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- rafus
- Grupa Świętokrzyska
- Kontakt:
kiedys to zdejmowałem ale bardzo dawno temu. Musisz napewno odkrecic pasy ze słupkow, podwazyc uszczelki i jakos z wyczuciem to sciagnac, zobacz czy nie masz tam jakiegos wkretu jeszcze. Nasmaroj czyms i wkrec zpowrotem ehehhe, bynajmniej ja tak zrobilem i działa.
Ostatnio zmieniony ndz cze 22, 2008 18:51 przez rafus, łącznie zmieniany 1 raz.
- wasiak
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
z tego co pamietam to tak
odkrec pasy
zdejmij progi te male czarne plastikowe z dolu
tam sa 2 sruby + chyba jedna na srodku
do tego odegnij uszczelki
i po klopocie
jutro popolodniu ci moge cala porade zmontowac bo bede wymienial ten od kierowcy bo cie polamal
co do skrzypienia to albo podloz cos pod niego albo dokrec
moje nie skrzypia
odkrec pasy
zdejmij progi te male czarne plastikowe z dolu
tam sa 2 sruby + chyba jedna na srodku
do tego odegnij uszczelki
i po klopocie
jutro popolodniu ci moge cala porade zmontowac bo bede wymienial ten od kierowcy bo cie polamal
co do skrzypienia to albo podloz cos pod niego albo dokrec
moje nie skrzypia
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=190127 MOJE MK2 2E ZAPRASZAM
re:)
jak masz 3d to na dole slupka masz jeden wkret tam gdzie sie pas chowa w boczek, uszczelki odciagasz, odkrecasz to pas oczywiscie wczesniej:) sciagasz przyscisk do regulacji (jesli posiadasz regulacje:)) i delikatnie naciskasz calosc i przesuwasz do gory...nie probuj podwazac na bokach bo ja tam zrobilem i zaczepy pourywalem. Delikatnie do gory i wyjdzie ale troche nacisnij obudowe do slupka:)
[ Dodano: 22 Cze 2008 22:28 ]
podluz pod obudowy nie wiem nawet gume z pocietej detki:) albo gabke:) powinno pomoc:)
[ Dodano: 22 Cze 2008 22:28 ]
podluz pod obudowy nie wiem nawet gume z pocietej detki:) albo gabke:) powinno pomoc:)