czym rozni sie glowica z diesla od td
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
czym rozni sie glowica z diesla od td
mowa oczywiscie o mk2 interesuje mnie oczywiscie glowica na hydraulice. A pozatym wiecie moze jak bedzie sie zachowywal silnik td gdyby mial nieszczelnosc na zaworach (nie domykaly sie). Robilem jakis czas temu remont jr i od remontu auto dziwnie chodzi tak dzwinie klepie i miekko wchodzi na obroty (szybko reaguje na dodanie gazu) ale brak mu mocy. po napinaniu paska przeskoczyl rozrzad i tloki zaparly sie o zawory i od tamtej pory jest problem. Auto caly czas jezdzi nie kopci, troszke jak sie mi depnie na czarno i dosyc glosno slychac turbine. oleju nie ubywa
-
- Gadatliwa bestia
nie nic nie szarpie. pali od strzala pracuje rowno ale np jak sie wylaczy swiatla to wzrosna mu obroty i tak jak pisalem brak mu mocy. Jak zdiagnozowac czy to zawory skrzywone bez zdejmowania glowicy. Zdjolem dzis waz co idze od turba do kolektora ssacego i zapalilem silnik to bylo slychac takie klepanie jak w starych dieslach bez filtra powietrza i potem zdjolem w swoim 1v i u mnie bylo cichutko.
[ Dodano: 20 Cze 2008 19:51 ]
aha a gdzie znajde jakies nr glowicy zeby bylo wiadomo czy ta co ja mam jest z d czy td
[ Dodano: 20 Cze 2008 19:51 ]
aha a gdzie znajde jakies nr glowicy zeby bylo wiadomo czy ta co ja mam jest z d czy td
kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6
-
- Gadatliwa bestia
nie wiem o ile bo autko zapalilem i chodzilo ladnie chcialem pozakladac pozostale oslony wiec zgasilem auto a potem juz go nie zapalilem bo silnika nie dalo sie obrocic tylko cos blokowalo tloki. sprawdzilem rozrzad i byl przestawiony nie sprawdzalem o ile tylko od razu ustawialem go na nowo
kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6
ronuch, no to proponuje jeszcze raz sprawdzic rpozrzad tzn rozpiąć go i sprawdzić dolne kółko cz czasem nie scioles tego klina/wypustu!!!! pozatym co 2 rozrzad sie to powinno wymieniac
MOJE byłe byłe VW :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL