Kończy mi się końcowy tłumik w Jetta II 1.6TD, tzn. jest cały pordzewiały, był spawany już chyba z 10 razy

Tłumiki od jetty 1.6GTD różni się od tej w zwykłej 1.6TD ??
A od golfów 1.9TDI (dwururka) podpasuje ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
bardzo wątpliwe .... a co Ci źle wytłumia tłumik bo nie rozumiem :/// jesli jest w środku za głośno tto wygłusz go ze środka i tyleLukas-182 pisze:Tłumiki od jetty 1.6GTD różni się od tej w zwykłej 1.6TD ??
wejdzie ale 3a przerobić mocowanie i z TDi ma większą średnice wejście chybaLukas-182 pisze:A od golfów 1.9TDI (dwururka) podpasuje ??
Ostatnio jechałem z kumplem jego golfem 1.6TD i u niego było ciszej, nic nie wytłumiał wnętrza. U mnie wydech zagłusza klekot silnikaTo_mas pisze:a co Ci źle wytłumia tłumik bo nie rozumiem :/// jesli jest w środku za głośno tto wygłusz go ze środka i tyle
Ja mam wydech fi 50mm, tylko kurcze tak sie zastanawiałem nad wsadzeniem tego od 1.9TDI, ale on ma króciutkie te rurki na końcu tłumika, i kijowo to będzie wyglądać w jettceTo_mas pisze:wejdzie ale 3a przerobić mocowanie i z TDi ma większą średnice wejście chybamam ale juz nie wiem bo i tak cły wydech robiłem
to kup z VariantaLukas-182 pisze:Ja mam wydech fi 50mm, tylko kurcze tak sie zastanawiałem nad wsadzeniem tego od 1.9TDI, ale on ma króciutkie te rurki na końcu tłumika, i kijowo to będzie wyglądać w jettce
O kurcze, zapomniałem, że jest jeszcze variatTo_mas pisze:to kup z Variantakombiak ma dłuższe rurki
![]()
Masz miękką dechę ?? Wygłuszałeś grodź silnika za dechą ??To_mas pisze:A co do wygłuszenia to ja tam mam cichonowymi matami z filcem całą podłoge wyłożyłem w aucie
a jeszcze sie zastanawiam czy nie dać dodatkowo mat bitumicznych tych takich twardych i nie wykleić drzwi od środka
nie właśnieLukas-182 pisze:Masz miękką dechę ?? Wygłuszałeś grodź silnika za dechą ??
I nie czepiają się ciebie na przeglądach ?? Bo ja właśnie dwa dni temu byłem i się przyczepił,że za głośno chodzi i o stan tłumika końcowegopaja pisze:To_mas, nie ma nawet końcówki. sama rura ucięta zaraz za tylną belką
Czyli masz tylko sama podłogę wygłuszoną ?? A wygłuszałeś też podłogę pod tylna kanapą, bo ja mam tam gołą blachę i tylko kanapa tłumiTo_mas pisze:nie właśniei tam to słychać diesla jak cholera
heh bo mam bude z benzyniaka
Fajny dźwięk, też swojego czasu miałem podobny dźwięk jak mi się urwała rura końcowa przy tłumiku końcowym...paja pisze:ja u siebie nie mam w ogóle tłumika i jest przyjemniej niż na poprzednim "pseudo sportowym"
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 78 gości