Elektryczne szyby....

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
oblus
Nowicjusz
Nowicjusz

Elektryczne szyby....

Post autor: oblus » śr cze 18, 2008 16:46

czesc
mam 3D golfika z 1990 roku i chcialbym zamontowac elektryczne szybki z seia
podnosniki juz kupilem i chodza cacy, do tego kupilem zamienniki oryginalnych pstryckow (2szt)

montaz jak od tronic'a - to wiem

problem z elektryka bo pierwszy raz to robie a wszedzie tu widzialem ze takie szybki bezposrednio do aku (przez bezp i ew przekaznik) lub przes stacyjke...

moje pytanie jest takie: chce zeby szybki chodzily niezaleznie od przekrecenia stacyjki - czyli non stop ale podswietlanie pstryczkow chcialbym jakos podlaczyc do pstryczka podswietlania konsoli i swiatel... sek w tym ze schematy tu zamieszczane tego nie przewiduja (tak mi sie przynajmniej wydawalo)

taki schemat:
Obrazek
pewnie wszystkim zainteresowanym znany....

z tego co wyczailem to na pinie 6 jest + lampki a masa na pin 4...

czy moge podlaczyc do aku pstryczki a same oswietlenie do wlacznika oswietlenie konsoli i swiatel? jesli tak to jak? tzn. gdzie sie wpiac bo naprawde nie wiem...

od strony pstryczkow myslalem zeby pod te piny sie poprostu podpiac, + na 6 pin a masa na 4 pin, a z drugiej strony + gdzies do wlacznika swiatel/konsoli a te mase gdzies kolo skrzynki (jakas glowna masa samochodu)

same pstryczki chce podpiac przez przekaznik i bezpiecznik do aku (glowny + kolo skrzynki)

lepiej to zobrazuje, bo moze sam sie zamotalem a obrazki do mnie bardziej przemawiaja wiec moze i do was tez ;)

Obrazek

no i jeszcze jedno :P nie rozbieralem jeszcze tylu skrzynki z bezpiecznikami i przekaznikami i jakby mnie ktos nakierowal gdzie dane miejsca znajde (+aku, masa glowna, wlacznik swiatel/konsoli) bede wdzieczny...

z podlaczeniem sobie poradze jesli bede wiedziej gdzie sie wpiac

btw. nie mam klimy a przekaznik 541 chce wlasnie wlozyc w jej miejsce - jakies obiekcje?
bezpiecznik jesli nie znajde wolnego to mam gniazdo na kabelku wiec tu tez nie problem...

....proboje cos zrobic z moim mk2, ale zawsze po grudzie :/

Awatar użytkownika
Fahoo
TDI Power
TDI Power
Kontakt:

Post autor: Fahoo » śr cze 18, 2008 17:09

ja proponuje rozebrac pstryczki wpiąc sie bezpisrednio w zarowke i wyprowadzic osobne kable do podswietlenia...widziąłem tu na forum tak ktoś w IIIce tak zrobił

https://www.facebook.com/fahoo.jedker
Kupię klape tył Golf IV/Bora Variant PW

Awatar użytkownika
oblus
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: oblus » śr cze 18, 2008 17:24

Fahoo pisze:ja proponuje rozebrac pstryczki wpiąc sie bezpisrednio w zarowke i wyprowadzic osobne kable do podswietlenia...widziąłem tu na forum tak ktoś w IIIce tak zrobił
yyyhh :? troche to maniana...
moze jednak ktos mi powie czy moja propozycja jest do przyjecia?

btw. nawet jesli bym zastosowal taka maniane, to do czego podpiac te lampki? :P

....proboje cos zrobic z moim mk2, ale zawsze po grudzie :/

Awatar użytkownika
Fahoo
TDI Power
TDI Power
Kontakt:

Post autor: Fahoo » śr cze 18, 2008 18:35

do byle czego np podswietlenie zapalniczki licznika czego kolwiek nawet pod postojówke moze sie podpiąc tylko po co ciągnąc 3m kabla :panna:

https://www.facebook.com/fahoo.jedker
Kupię klape tył Golf IV/Bora Variant PW

Awatar użytkownika
majster heniek
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Auto: ni ma
Silnik: nima

Post autor: majster heniek » czw cze 19, 2008 17:49

oblus pisze:od strony pstryczkow myslalem zeby pod te piny sie poprostu podpiac, + na 6 pin a masa na 4 pin, a z drugiej strony + gdzies do wlacznika swiatel/konsoli a te mase gdzies kolo skrzynki (jakas glowna masa samochodu)
możesz podpiąć pod oświetlenie zapalniczki beż przeróbek żaróweczki , lub pod panel nawiewów zależnie gdzie zamontujesz pstryczki do szyb
btw. nie mam klimy a przekaznik 541 chce wlasnie wlozyc w jej miejsce - jakies obiekcje?
możesz zalożyć dodatkową podstawkę pod przekażnik montuje się go u góry skrzynki sa tam takie wejścia na dodatkowe podstawki

[ Dodano: 19 Cze 2008 17:59 ]
foto podstawki pod przekażnik i bezpiecznik ori MK2
Obrazek
Ostatnio zmieniony czw cze 19, 2008 18:21 przez majster heniek, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”