drgania kierownicy i inne

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

dack23
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

drgania kierownicy i inne

Post autor: dack23 » śr cze 18, 2008 16:38

Witam!

Jak jadę swoim MK3 to drga mi kierownica dosc mocno, przy hamowaniu lekko skacze mi pedał hamulca już nie mówiąc jak hamuje z prędkości ponad 100km/h, bardzo jest to wtedy odczuwalne. Auto ściąga mi na lewo troche.

Czy słusznie mysle, że to wina źle wywarzonych kol i skrzywionych tarcz prawdopodobnie od ciepła ? Klocki jeszcze sie nadają do hamowania.

Tarcze chcę oddać do przetoczenia (są w b. dobrym stanie, mało zuzyte) przy tym kupie nowe klocki a same koło wywaze.

Dobrze robie ?

był golf mk1
był golf mk3
jest golf mk5

Awatar użytkownika
forevwers
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: forevwers » śr cze 18, 2008 16:40

sprawdz czy nie masz wybulonej opony. ja tak mialem w passacie. wyważanie nic nie dawalo. a tarcze raczej od ciepla sie nie pokrzywiły no chyba ze na cieplo polales je zimna woda

Obrazek

alepka
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: alepka » śr cze 18, 2008 22:44

zychu4 pisze:sprawdz czy nie masz wybulonej opony. ja tak mialem w passacie. wyważanie nic nie dawalo. a tarcze raczej od ciepla sie nie pokrzywiły no chyba ze na cieplo polales je zimna woda
hehe to nie tak do końca proponuję zajrzeć np tutaj http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=174160

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”