Wzmacniacz Magnat Classic 140???
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Ryś Stepowy
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wzmacniacz Magnat Classic 140???
Witam! Mam wzmacniacz Magnat Classic 140 i dziurę w półce z MDF-u o srednicy 30 cm, Chcę kupić w tą dziurkę jakiś głośniczek niskotonowy. Mam pytanko czy taki wzmacniacz dobrze napędzi taki głosnik (będzie pracował w trybie zmostkowanym) i ewentualnie jaki głośnik polecacie?
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
- Ryś Stepowy
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tak sie składa że szperałem w FAQ ale nie znalazłem odpowiedzi na moje dość precyzyjne pytania:
1. Czy ten Wzmacniacz bedzie sie nadawał do napędzenia takiego głośnika.
2. Jakie głosniki polecacie do 250-300 zł.
Wiem że nie jesteście zwolennikami nagłaśniania auta od tyłu ale, ja mam półkę z MDF-u która została po poprzednim właścicielu i chce ją w końcu zagospodarować, taką mam koncepcje zeby tam w półce był głośnik niskotonowy Free air 30 cm. Wzmacniacz dostałem za friko od szpulasa, więc pomyślałem ze może napędzać subwoofer, ale nie wiem czy jego moc będzie wystarczająca. Mimo wszystko dzięki za odpowiedzi. Pzdr.
1. Czy ten Wzmacniacz bedzie sie nadawał do napędzenia takiego głośnika.
2. Jakie głosniki polecacie do 250-300 zł.
Wiem że nie jesteście zwolennikami nagłaśniania auta od tyłu ale, ja mam półkę z MDF-u która została po poprzednim właścicielu i chce ją w końcu zagospodarować, taką mam koncepcje zeby tam w półce był głośnik niskotonowy Free air 30 cm. Wzmacniacz dostałem za friko od szpulasa, więc pomyślałem ze może napędzać subwoofer, ale nie wiem czy jego moc będzie wystarczająca. Mimo wszystko dzięki za odpowiedzi. Pzdr.
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Wiesz co Ci poradzę??
Kup płytę z MDF-u, dotnij pod wymiar, oklej materiałem takim jak na półce i bedziesz miał normalną półkę bez nikomu potrzebnej dziury. Następnie rozejrzyj się za skrzynią(za 300zl juz coś kupisz) i podepnij pod tego wzmaka, którego masz. Gwarantuje Ci że jakość dźwięku będzie lepsza od głośnika free air zabudowanego w półce. Poza tym jak dobrze pamiętam głosniki free air np. Pioneera potrzebują dużo mocy, a Twój wzmak ma chyba 140W RMS w mostku(to napewno nie wystarczy)
Kup płytę z MDF-u, dotnij pod wymiar, oklej materiałem takim jak na półce i bedziesz miał normalną półkę bez nikomu potrzebnej dziury. Następnie rozejrzyj się za skrzynią(za 300zl juz coś kupisz) i podepnij pod tego wzmaka, którego masz. Gwarantuje Ci że jakość dźwięku będzie lepsza od głośnika free air zabudowanego w półce. Poza tym jak dobrze pamiętam głosniki free air np. Pioneera potrzebują dużo mocy, a Twój wzmak ma chyba 140W RMS w mostku(to napewno nie wystarczy)
- TUTENHAMON
- Ryś Stepowy
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- TUTENHAMON