Kierunek bardzo szybko miga
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kierunek bardzo szybko miga
przydazyla mi sie wczoraj taka oto sytuacja ze po ok 500km ciaglej jazdy nagle lewy kierunek zaczął bardzo szybciutko migac, prawy caly czas chodzil w normalnym tempie a ten lewy jakies 3 razy szybciej. po ok 15 km jak dojechalem do domu wszystko wrocilo do normy. nie wiem jak jest dzisiaj. czy ktos mógłby podpowiedzieć jaka jest przyczyna i jak ją usunąć?
Ostatnio zmieniony pn cze 16, 2008 10:54 przez laszlo111, łącznie zmieniany 2 razy.
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re
Albo jak pisze kolega któryś styk nie łączy, albo poprostu spaliła się żarówka.
Sprawdź mocowanie żarówek, popryskaj jakimś WD40 lub CX80 na oprawki, jak niedziała to zerknij która nie świeci i wymień na nową - powinno być OK.
Sprawdź mocowanie żarówek, popryskaj jakimś WD40 lub CX80 na oprawki, jak niedziała to zerknij która nie świeci i wymień na nową - powinno być OK.
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
Re: Re
czytaj ze zrozumieniem. skoro sie naprawiło to spalona żarówka nagle nie ożyła.Razal pisze:Albo jak pisze kolega któryś styk nie łączy, albo poprostu spaliła się żarówka.
pewnie gniazdo zaśniedziało. do przeczyszczenia całość i bedzie dobrze
[ Dodano: Pon Cze 16, 2008 10:20 am ]
pozatym do dawcy tematu : czy w dieslu jest inny układ kierunkowskazów, że piszesz w dziale diesel ?
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie masz racji, to grube włókno po przepaleniu w jednym miejscu bardzo często styka się ponownie od wstrząsów.Cinek pisze: to spalona żarówka nagle nie ożyła.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- wojciech19
- Nowicjusz
- Kontakt:
ostatno tez przerabialem ten temat.
nie podales ktory migacz nie dzialal, przedni czy tylny?
jezeli przedni to winowajcą jest taka metalowa obsadka w ktora wkreca sie zarowke. musisz sprawdzic czy nie jest zasniedziala, zardzewiala, czy ma dobry styk z kabelkami. u mnie jeden kabelek byl na stale przylutowany do tej obsadki, natomiast drugi byl na wsuwke i tu wlasnie nie bylo styku, scisnalem kombinerkami i jest git )
nie podales ktory migacz nie dzialal, przedni czy tylny?
jezeli przedni to winowajcą jest taka metalowa obsadka w ktora wkreca sie zarowke. musisz sprawdzic czy nie jest zasniedziala, zardzewiala, czy ma dobry styk z kabelkami. u mnie jeden kabelek byl na stale przylutowany do tej obsadki, natomiast drugi byl na wsuwke i tu wlasnie nie bylo styku, scisnalem kombinerkami i jest git )