Jak zamontowac lampke bagaznika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak zamontowac lampke bagaznika
Witam! Jestem posiadaczem Golfa II z 1987 roku. W moim aucie brakuje mi lampki oświetlającej bagażnik po jego otarciu, prosiłbym o wszelkie wsparcie w sprawie montażu lapmki, urządzenia które ją włączy po otwarciu klapy i okablowania do jej włączania. Moim następnym pytaniem jest kwestia podświetlenia panelu od nawiewu, nie posiadam tam żadnego podświetlenia i kieruję takie samo pytanie jak powyżej... Jak założyć (moim zdaniem diody), jak je zasilić i okablować aby podświetlenie uruchamiało się po włączniu świateł.
Z góry dziękuje za wszelką pomoc i pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony sob cze 14, 2008 10:38 przez Jeff, łącznie zmieniany 1 raz.
Golf - Najlepsze Auto Na Świecie!
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Jeff, co do oswietlenia bagaznika to moim zdaniem mozesz sobie zapodac takie lampki kanałówki , bo te zwykle lampeczki które były montowane wiele swiatla nie daja , poszukaj w wyszuykiwarce :oswietlenei bagaznika i nawet fotki znajdziesz z porownaniem i opisem gdzie co i jak ,
co do oswietlenia nawiewów , to tez jest gdzies opisane wymiana zarowek na diody , wystarczy poszukac.
co do oswietlenia nawiewów , to tez jest gdzies opisane wymiana zarowek na diody , wystarczy poszukac.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Sprawdź czy nie masz instalacji do lampki, być może znajdziesz. Lampkę i wyłącznik kupisz bez problemu - popatzr na allegro.Jeff pisze:Witam! Jestem posiadaczem Golfa II z 1987 roku. W moim aucie brakuje mi lampki oświetlającej bagażnik po jego otarciu, prosiłbym o wszelkie wsparcie w sprawie montażu lapmki, urządzenia które ją włączy po otwarciu klapy i okablowania do jej włączania. Moim następnym pytaniem jest kwestia podświetlenia panelu od nawiewu, nie posiadam tam żadnego podświetlenia i kieruję takie samo pytanie jak powyżej... Jak założyć (moim zdaniem diody), jak je zasilić i okablować aby podświetlenie uruchamiało się po włączniu świateł.
Wyłącznik nawiewu jest podświetlany jedną żaróweczką. Wyjmij cały panel i wszystko zobaczysz.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk3
- Silnik: 1Z
- Kontakt:
Co do bagaznika to najprosciej kup wlacznik taki jak w drzwiach i zamontuj gdzies na plastiku, prad znajdziesz w skrzynce bezpiecznikow i oczywiscie jakas lampke.
Powinna byc, moze kabel z zarowka gdzies uciekl, jesli jednak nie, to od podswietlania tablicy, poszukaj ktory to bezpiecznik, powinien byc ten sam co od postojowych.Jeff pisze: Wiesz, w starym Golfie nie było instalacji do podświetlania nawiewów i właśnie interesowałoby mnie jak ją pociągnąć!
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
to sobie bedzeisz musiał dzrzwi oitwierac zeby poswiecic sobie w bagazniku albo specjalnie wlaczac lampke wewn autaJeff pisze:A gdyby pociągnąć ten kabel od lampki która jest w suficie? Bo wiesz, chodzi mi o to aby to oświetenie działało od razu po otwarciu klapy...
sa przeciez oryginalne włączniki wkladane w lewy parapet , lampeczke sobie podłączysz , plusa puscisz przez ten włącznik ( podobny , albo taki sam jak do drzwi ) i bedzi Ci sie wlaczac lampka jak otworzysz klape:)
poszukaj na forum , ktos opisywał jak załozyc oswietlenie itd, nie wiem czy nie trzeba specjalnego parapeta lewego , ale w sumie to moznaby zrobic samemu dziure na wlacznik i wykombinowac podłączenie
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
http://www.vwgolf.pl/porady/jak-zainsta ... olf-mk-ii/
Szkoda, że brakuje końcowej porady (ze zdjęciami) jak zamontować samą lampkę...
Szkoda, że brakuje końcowej porady (ze zdjęciami) jak zamontować samą lampkę...
- wasiak
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie trzeba kupować parapetu
nawet jak nie ma dziury to jest miejsce zaznaczone w którym miejscu powinny być
jedna większa na stycznik bodajże m6 i jedna mniejsza na śrubę trzymającą można nie wiercić tylko śrubę bezpośrednio w plastik wpakować nie pęka to ABS - testowałem
nawet jak nie ma dziury to jest miejsce zaznaczone w którym miejscu powinny być
jedna większa na stycznik bodajże m6 i jedna mniejsza na śrubę trzymającą można nie wiercić tylko śrubę bezpośrednio w plastik wpakować nie pęka to ABS - testowałem
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=190127 MOJE MK2 2E ZAPRASZAM