Delikatne szarpnięcia (jakby na moment zabraklo paliwa)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Delikatne szarpnięcia (jakby na moment zabraklo paliwa)
Witam!!
Od jakiegoś czasu zauważyłem u siebie w golfie dziwne zachowanie silnika. Mianowicie od czasu do czasu (raz na tydzień czasem częściej) występuje pojedyncze szarpniecie trwa ono może pół sekundy (sekundę) i wszystko wraca do normy silnik nie gaśnie. Wiecie co to może być mam jechać na komputer?? Silnik jak w profilu (niedawno wymienione wszystkie filtry)
Od jakiegoś czasu zauważyłem u siebie w golfie dziwne zachowanie silnika. Mianowicie od czasu do czasu (raz na tydzień czasem częściej) występuje pojedyncze szarpniecie trwa ono może pół sekundy (sekundę) i wszystko wraca do normy silnik nie gaśnie. Wiecie co to może być mam jechać na komputer?? Silnik jak w profilu (niedawno wymienione wszystkie filtry)
- tommy-cichy
- Mały gagatek
- Kontakt:
Temat był niedawno poruszany,tylko nie wiem czy masz taki sam silnik,corvax napisał że to może być wina nastwanika prosiłem żeby napisał jak go sprawdzić vagiem ale nie odpisał,może ktoś kto wie jak to sprawdzić napisze co i jak....
Tu masz link do tego postu na ten sam temat:
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... c&start=15
Tu masz link do tego postu na ten sam temat:
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... c&start=15
U siebie miewam to samo, pare miesiecy temu przy 120-130km/h zdazylo mu sie ze 2 razy zamulenie. Wczoraj mi sie to powtorzylo pare razy, ale przy dynamicznym ruszaniu na 2-3 biegu. Wina nastawnika?, tylko ja chyba nie mam PD...
Ostatnio zmieniony sob cze 14, 2008 11:26 przez Goofi, łącznie zmieniany 1 raz.
mulenie , czy szarpanie jakbyś w coś przywaliłGoofi pisze:U siebie miewam to samo, pare miesiecy temu przy 120-130km/h zdazylo mu sie ze 2 razy zamulenie
masz VPGoofi pisze:tylko ja chyba nie mam PD...
[ Dodano: Sob Cze 14, 2008 11:37 ]
poza tym objawy zabrudzonego nastawnika występują najczęściej na 4-5 biegu
- tommy-cichy
- Mały gagatek
- Kontakt:
- tommy-cichy
- Mały gagatek
- Kontakt:
przecież wszystko jest opisane na forum ... trzeba odpiąć impulsator na skrzyni biegów ( nie będziesz widział prędkości ) ... możesz też jeżeli to szarpanie nie jest częste ,a chcesz widzieć prędkość z jaką jedziesz , do sprawdzenie wypiąć lub przeciąć przewód niebiesko-biały od ECU ( pin 43 )tommy-cichy pisze:No czyli ja mam silnik VP,a wiesz może jak sprawdzić czy te przerywania są spowodowane nastawnikiem tak jak corvax napisał?
- tommy-cichy
- Mały gagatek
- Kontakt:
nie na wykończeniu , tylko zabrudzonytommy-cichy pisze:To jak wypne ten przewód od ECUi objawy ustaną czyli mam nastawnik na wykończeniu?
może obserwując bloki , ale prostsze i skuteczniejsze jest wypięcie impulsatora lub pinu w ECUtommy-cichy pisze:A jest możliwość sprawdzenia go vagiem?
taktommy-cichy pisze:Jest to możliwe że te przerywania są dlatego bo nastawnik jest brudny?
Szarpanie jak bym nagle odjal gazu a potem dodaldamcio151 pisze:mulenie , czy szarpanie jakbyś w coś przywaliłGoofi pisze:U siebie miewam to samo, pare miesiecy temu przy 120-130km/h zdazylo mu sie ze 2 razy zamulenie
A jak to sie dzieje na 2-3 biegu przy ok 2-3 tys obrotow?
Ostatnio zalewam go tylko V-Powerem na Shellu, wiec w razie czego odpada zla jakosc paliwa
- tommy-cichy
- Mały gagatek
- Kontakt: