Gaśnie podczas odpalania rano!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Gaśnie podczas odpalania rano!!!
Witam. mam 1,8 66kw mk3 i gdy rano odpalam to gaśnie za pierwszym razem wczesniej tak było to wymieniłem świece na NGK palec i kopułke Na BERU i niby sie poprawiło chociasz dalej było niewielkie zawachanie ale niegasł a teraz znowu po piuerwszym przektęceniu kluczykiem zgaśnie potem już nie czy to wina Kabelków zapłonowych? tesz są beru ale nie potrafię określić ich stanu bo ja ich niewymieniałem zroiłem nim od kupna 7 tysa kabelki jakie były takie są nieruszałem ich.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
sprawddz cczujnik temperatury chlodziwa
byc moze jest uszkodzony i ECU mysli ze silnik jest cieply i nie zwieksza mu dawki paliwa na zimnym silniku
czujnik powinien miec 2-3 kOhm przy 20 stopniach i 200-300 Ohm przy 90
mozesz tez odpiac czujnik i prawddzic jak odpala na zimnym bez niego-jezeli bedzie palil poprawnie to czujnik do wymiany
byc moze jest uszkodzony i ECU mysli ze silnik jest cieply i nie zwieksza mu dawki paliwa na zimnym silniku
czujnik powinien miec 2-3 kOhm przy 20 stopniach i 200-300 Ohm przy 90
mozesz tez odpiac czujnik i prawddzic jak odpala na zimnym bez niego-jezeli bedzie palil poprawnie to czujnik do wymiany