Zamiennik dla KKK k14
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Zamiennik dla KKK k14
Witam, jakie turbo mozna bez przerobek zalozyc w miejsce k 14 ??
Moje niestety zdechlo (duzy luz w osi wirnika, brak luzow poprzecznych, wali olejem w dolot tak ostro ze golf kopci na niebiesko, a przy mocniejszym przyspieszeniu robi ogromna chmure)
mozna tak jezdzic czy lepiej pociagnac rure z filtra prosto do dolotu a turbina niech sie kreci dla wlasnej przyjemnosci?
Moje niestety zdechlo (duzy luz w osi wirnika, brak luzow poprzecznych, wali olejem w dolot tak ostro ze golf kopci na niebiesko, a przy mocniejszym przyspieszeniu robi ogromna chmure)
mozna tak jezdzic czy lepiej pociagnac rure z filtra prosto do dolotu a turbina niech sie kreci dla wlasnej przyjemnosci?
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
Na allegro są zestawy naprawcze do K14 po około 250 zł. Jeśli to kwestia uszczelnienia to powinno dać radę. W tej cenie możesz też kupić inną używaną K14.
Nie wiem jak z kolektorami, ale przypuszczam, że da się również wmontować Garetta T2.
Co do pomysłu z dolotem to można, ale turbo dalej będzie walić olejem i to nie ma większego sensu.
Nie wiem jak z kolektorami, ale przypuszczam, że da się również wmontować Garetta T2.
Co do pomysłu z dolotem to można, ale turbo dalej będzie walić olejem i to nie ma większego sensu.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
polaczylem dolot z filtrem rurami PCV i kolankiem tym ktore noralnie laczy dolot z turbem. ale dalej kopci na niebiesko, o wiele mniej ale jest to dobrze widoczne, szczegolnie pod obciazeniem. czy to olej ktory jest w kolektorze dolotowym?? nie czyscilem go bo nie mialem juz czasu. ile moze potrwac zanim on sie wypali??