jaki rozmiar klucza do korka spustowego oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jaki rozmiar klucza do korka spustowego oleju
witam.
Przymierzam się do wymiany oleju i nie wiem jaki rozmiar imbusa jest do korka spustowego w misce olejowej. Silnik AEE
Przymierzam się do wymiany oleju i nie wiem jaki rozmiar imbusa jest do korka spustowego w misce olejowej. Silnik AEE
Ostatnio zmieniony czw cze 12, 2008 19:07 przez danioo, łącznie zmieniany 1 raz.
zapraszam do oceny mojego golfika:
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159996[/url]
[b]Kupię ciemne kierunki w zderzak ori FER lub HELLA[/b]
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159996[/url]
[b]Kupię ciemne kierunki w zderzak ori FER lub HELLA[/b]
- Leon_Wechtel
- Forum Master

- Kontakt:
Re: jaki rozmiar klucza do korka spustowego oleju
Jesteś pewien, że tam jest imbus? Wg. mnie to w silniku AEE jest coś takiego:danioo pisze:...Przymierzam się do wymiany oleju i nie wiem jaki rozmiar imbusa jest do korka spustowego w misce olejowej. Silnik AEE...

M14 x 1,5 x 18mm, KLUCZ 19.
VW Golf MkIII 20 Jahre GTI 1.9TDI AFN 1996 - SPRZEDANY!
Skoda Roomster Comfort Style 1.6TDI CAYB 2010
upsss ! dopiero teraz zajarzyłem, że chodzi o miskę olejową a nie skrzynię biegów.AFN140KM pisze:więc chyba nie o to koledze chodziło?
Ostatnio zmieniony czw cze 12, 2008 22:37 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.
No to Ci nie pomożemy, ponieważ masz nie oryginalny korek.danioo pisze:...Chłopaki rok temu jak wymieniałem olej to odkręcałem imbus w misce olejowej, a że to było rok temu to zapomniałem jaki rozmiar tego klucza...
VW Golf MkIII 20 Jahre GTI 1.9TDI AFN 1996 - SPRZEDANY!
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
klucz jest 19, a korek lepiej kup nowy , razem z uszczeleczka na nim i bedziesz mial spokój, aaa i nie daj sie zrobic w balona jakby Ci ktos to wymieniał i chcial Ci kit wcisnac ze gwint sie zuzywa w misce i wogole miska sie zuzywa tak samo jak amorki i trzeba co jakis czas to wymieniac! Koledze tak probowali w pasku B6, mimo ze wyciagali gora olej to i tak probowali wcisnac w ASO ze miske sie wymienia co jakis czas. Poprzednim razem tez mu wymieniali olej w ASO , i prawdopodobnie przez korek , ale przeciagnał gwnint albo cos i musieli zaklepic Poxilina dookola zeby nie leciało, tym razem nie wiem czy chcial przez korek znowu spuscic, bo wlazl pod auto i wymyslil taka ciekawostke , mimo ze wyciagali smokiem z góry to nie wiadomo co robil pod autem.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!