Witam
Mam taki problem, po przekręceniu kluczyka aby kontrolki świeciły szyberdach mogę otworzyć/uchylić ale po zapaleniu silnika szyberdach się zamyka i strasznie hałasuje (jakby przekaźnik), wiecie co może być nie tak? Co zrobić aby to naprawić ?
Dziękuję za pomoc
Szyberdach a włączony silnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam ponownie
Już naprawiłem, komputerek szaleje gdy nie ma wszystkich połączeń elektrycznych w porządku.
Jeśli masz coś co Ci dziwnie działa (elektryka) to sprawdź wszystkie przewody w miejscach gdzie się mogą "połamać".
Ja miałem przy tylniej klapie zwarcie na przewodach (załamanie)
oraz w drzwiach z tyłu, wszystko poprawiłem i działa
Powodzenia!
Już naprawiłem, komputerek szaleje gdy nie ma wszystkich połączeń elektrycznych w porządku.
Jeśli masz coś co Ci dziwnie działa (elektryka) to sprawdź wszystkie przewody w miejscach gdzie się mogą "połamać".
Ja miałem przy tylniej klapie zwarcie na przewodach (załamanie)
oraz w drzwiach z tyłu, wszystko poprawiłem i działa
Powodzenia!
- kamien11985
- Użytkownik
- Kontakt:
wyciągnij lampke sa tam pod nią 2 srubki odkręć i masz silnik na wierzchu teraz wystarczy odkręcić go od dachu i puścić na sucho zobaczysz skąd dobiega dzwięk tam są też styki pod takim białym plastikiem i się obracaja w zależności czy chcesz otworzyć w 1 czy 2 płaszczyźnie także określają kiedy silnik ma skonczyć otwieranie i zamykanie bez tego ani rusz. Wyczyść to i przesmaruj WD powinno być ok
www.opolskiVAG.pl