Radio Alpha

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
kamska
Użytkownik
Użytkownik
Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI

Radio Alpha

Post autor: kamska » śr cze 11, 2008 01:42

Witam,

Posiadam fabryczne radio Aplha, auto to golf Tdi z 02r.
Ogolnie radyjko jest cieniutkie, slabe no i na kasey ;). Ale ladnie swieci pod kolor reszty pulpitu. Dlatego zalezy mi na zachowaniu radyjka.
Moje pytanko to, czy moge dorzucic do tego sprzetu jakas zmieniarek CD?
Ewentualnie jakie radio-CD WV-ja polecanie, aby zachować orginalny styl???

p.s. posiadam sony Xploda 4x50 MP3, ale jakos te fabryczne bardziej mi pasuje to mojego golfika, takie jakies bardziej orginalnie, szczególnie po zmierzchy ;)

P.S. 2 auto jest fabrycznie wyposazone w 4 glosniki+ 4 soprany, wszystko wbudowane we drzwi. Niby 8głosników a całość ledwno zadowalajaco gra. Czy jesli podlacze mocniejsze radyjko, to czy da sie cos wiecej z tych fabyrcznych glosniczkow wykrzesac????

z góry dziekuje i pozdrawiam

kamil

tomlie
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tomlie » śr cze 11, 2008 10:43

kamska pisze:Niby 8głosników a całość ledwno zadowalajaco gra. Czy jesli podlacze mocniejsze radyjko, to czy da sie cos wiecej z tych fabyrcznych glosniczkow wykrzesac????
Mk4 gra przyzwoicie na fabrycznych głośnikach, nawet bez wytłumienia - oryginalnie blachy w drzwiach są pełne i tapicerka nie trzęsie się bardzo. Jeśli chcesz poprawić dźwięk w samochodzie, kup przyzwoite radio z wyjściem RCA i koniecznie wzmacniacz. I nie chodzi o moc - po zamontowaniu wzmacniacza byłem w szoku o ile lepiej grają fabryczne głośniki (szczegóły w linku w stopce).
kamska pisze:Ewentualnie jakie radio-CD WV-ja polecanie, aby zachować orginalny styl???
Ja wybierałem radio właśnie pod tym kątem - udało się :grin:

Tomek
[url=http://golf.ppuatom.com/]Golf "Roman"[/url]

Awatar użytkownika
kamska
Użytkownik
Użytkownik
Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI

Post autor: kamska » śr cze 11, 2008 23:34

tomlie pisze:Ja wybierałem radio właśnie pod tym kątem - udało się
I co znalazles? masz jakis link np. do allegro?

kamil

tomlie
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tomlie » czw cze 12, 2008 08:45

kamska pisze:
tomlie pisze:Ja wybierałem radio właśnie pod tym kątem - udało się
I co znalazles? masz jakis link np. do allegro?
kamil
Mam dokładnie ten model: Panasonic CQ-C1323. Bez wodotrysków, ale gra bardzo przyzwoicie, mało kosztuje i kolorystyką idelanie pasuje do mk4.

Tomek
[url=http://golf.ppuatom.com/]Golf "Roman"[/url]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”