swiece
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
swiece
Witam wszystkich nie wiem gdzie umiescic ten temat więc umieszczam go tutaj postanowiłem wymienic swiece bo już troche mają przejechane po odkręceniu swiec jaki powinny miec kolor bo u mnie odkręciłem i sa okopcone rozumie ze to zle?Dodam ze auto czaem mi przerywa nie wiem czemu vw golf mk2 benzyna (gaznik 2ee).
[ Dodano: 09 Cze 2008 09:25 ]
przerywa na benzynie na gazie jest ok.
[ Dodano: 09 Cze 2008 09:25 ]
przerywa na benzynie na gazie jest ok.
Ostatnio zmieniony pn cze 09, 2008 11:23 przez tomik109, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzychu195
- Użytkownik
- Kontakt:
przy prawidłowym m działaniu układu zapłonowegi i zasilania powinny byc wypalone (kawa z mlekiem ) bez innych osadówtomik109 pisze:po odkręceniu swiec jaki powinny miec kolor
http://www.data.com.pl/2_serwis/infotech/swiece.html
[ Dodano: Pon Cze 09, 2008 22:13 ]
sprawdzić na nalizatorze spa;iny i wyregulować zapłontomik109 pisze:?Dodam ze auto czaem mi przerywa nie wiem czemu vw golf mk2 benzyna (gaznik 2ee).
-
- Mały gagatek
Witam kable i swiece są nowe a przerywa przy równej jezdzie np jade 70k/h i nagle traci moc trzymam pedał gazu cały czas w tym samym miejscu auto jedzie ale zachowuje sie jakby dostawał za mało paliwa kilka sekund i czuc jak znowu dostaje paliwo i zdarza sie tak co kilka km a czasami przez pół dnia jest ok dodam jeszcze ze jak odpalam rano auto to po chwili przerywa az cały sie trzęsie i tak przez kilka sekund i potem jest ok
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
więcej danych to łatwiej do czegoś dojść ... Watsoniekristo pisze:do czego zmierzasz, jakie to ma znaczenie. Jestem ciekaw.ppoll27 pisze:na benzynie to przerywa cie ot tak na wolnych obrotach czy przy deptaniu/hamowaniu ? czy na zimno czy na ciepło ?
[ Dodano: Wto Cze 10, 2008 15:58 ]
sprawdz sobie wezyki od podciśnienia wychodzące z podstawy gaźnika - jak zdejmiesz osłonę filtra powietrza i ziorniesz na gaźnik to z przodu tuż przy kolektorze dolotowym - jeśli mają oplot to uważaj bo czasem jest tak że pękają pod oplotem i z wierzchu wszystko wyglada OK - ja miałem coś takiego jak sobie pękł ten lewy, w miarę jak rosło pęknięcie to wierzgał coraz bardziej, aż w końcu nie dalo się ruszyć z miejsca. Ten prawy odpowiada za "wysterowanie" podciśnieniem regulatora wolnych obrotów - jak w nim jest dziura lub się ssunie z krócca to masz wolne obroty na poziomie 2-3000 obr/min ...tomik109 pisze:Witam kable i swiece są nowe a przerywa przy równej jezdzie np jade 70k/h i nagle traci moc trzymam pedał gazu cały czas w tym samym miejscu auto jedzie ale zachowuje sie jakby dostawał za mało paliwa kilka sekund i czuc jak znowu dostaje paliwo i zdarza sie tak co kilka km a czasami przez pół dnia jest ok dodam jeszcze ze jak odpalam rano auto to po chwili przerywa az cały sie trzęsie i tak przez kilka sekund i potem jest ok
TDPower