Problem z chłodzeniem silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z chłodzeniem silnika
Siemka. Ostatnio walnęła mi rurka układu chłodzenia która jest przy głowicy i idzie do nagrzewnicy. Wymieniłem ją zalałem płyn i wszystko było ok. Wczoraj dolałem i później zaczęło mi wywalac ten płyn ze zbiorniczka wyrównaczego. Gdy go otworzyłem to nie było w nim wody. Zalałem jakieś niecały litr i było ok. dzisiaj stało sie tak sampo. Czego to może być wina??. Mam walnięty czujnik temperatury który załącza wentylator włącza sie przy 100 stponiach i to sporadycznie. Jade go jutro wymienić. Czy może układ jest zapowietrzony bo przy wymianie rurki wyciekł mi prawie cały. Jeżeli tak to jak go odpowietrzyć. Dodam jeszcze że jak dzisiaj po wypłynięciu wody ze zbiorniczka i dolaniu wody destylowanej ponaciskałem wężyk górny od chłodnicy żeby zassało wode i w zbiorniczku pojawił sie stary zielony płyn .
Prosze o pomoc i pozdrawiam
Prosze o pomoc i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz cze 08, 2008 17:47 przez Bielu, łącznie zmieniany 1 raz.
Wlałem wode destylowaną. Przed chwilą naprawiłem ten wentylator ładnie się włącza przy 90 stopniach. Ale także przy tej temperaturze wylewa się ze zbiorniczka wyrównawczego trochę wody. poza tym wężyk na górze chłodnicy i na dole jest miękki a chyba powinien być twardy??. Gdy odkręce korek zbiorniczka nie ma tego charakterystycznego psssyyyt :D. Tak jakby ciśnienia nie było. Pozdrowionka