wysokie obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wysokie obroty
Witam wszystkich.
VW Golf II 1,6 benzyna , 1990r ,gaznik sterowany elektronicznie ( ponoc tylko przez 2 lata wychodzily takie )
Problem: Gdy popada deszcz moje autko dostaje wysokich obrotow, gdy przejade po jakiejs nierownosci obroty na chwile spadaja i potem znow w gore. Lub jade obroty ok i nagle w gore; gdy go zgasze i zapale ( podczas jazdy) obroty powracaja do normy. Bylem u fachmanow ale oni chca mi go przerobic na zwykly gaznik ( 1000zł) .Prosze o porade i z gory dzieki
VW Golf II 1,6 benzyna , 1990r ,gaznik sterowany elektronicznie ( ponoc tylko przez 2 lata wychodzily takie )
Problem: Gdy popada deszcz moje autko dostaje wysokich obrotow, gdy przejade po jakiejs nierownosci obroty na chwile spadaja i potem znow w gore. Lub jade obroty ok i nagle w gore; gdy go zgasze i zapale ( podczas jazdy) obroty powracaja do normy. Bylem u fachmanow ale oni chca mi go przerobic na zwykly gaznik ( 1000zł) .Prosze o porade i z gory dzieki
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
Re: nie wymienialem
może do filtra powietrza dostaje się woda, też tak bywa, ale cieżko mi powiedziec, czy to ma wpływ na obrotyrah pisze:Ale mam dziwne wrazenie ze cos z elektryka ( wilgoc ) sterownik ?
c.d.
Wczoraj wyczyscilem sterownik ( w srodku takze ) wyszstkie styki w nim i na pozostalych zlaczkach. Uszczelnilem sylikonem. Jednak dzis rano znow to samo. Zatankowalem i wymienilem filtr powietrza. Narazie cisza. Swoja droga zastanawiam sie nad wymiana silnka + gaznik bo troche ma juz wykulane, lub kapitalnym. Jakie to sa koszty ??
- martines
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam wszystkich... Mam podobny problem w swoim Golfie z 89' 1.6. To jest wina tak zwanego eko-gaznika. Masz błędne informacje co do jego ceny. Ja ostatnio sie dowiadywałem więc nowy kosztuje najmniej 1400 zł za używany w niewiadomo jakim stanie zapłacisz około 1000 zł. W moim przypadku problemy pojawiaja sie zima gdy jest mocny mrozik. Co do spalania to naprawde dziwnie Ci pali bo mój pali 9-10 na miescie.Pozdrawiam