Wlewać środek do czyszczenia wtrysków?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wlewać środek do czyszczenia wtrysków?
Od pół roku mam MKIV tankuje tylko BP Ultimate - a więc powinna jakość być dobra ale do rzeczy, przebieg auta 150.000km, większości znany temat drgań u mnie też występuje.
Dwumas, filtry, rozrząd, pompa wody, napinacz - wymienione, nowe.
Czasami przechodzi mi przez głowe myśl że może przeczyszczenie wtrysków wyeliminowałoby te drgania postojowo-korkowe.
pytanie brzmi:
czy do ON 98 Ultimate Diesel można dolać jakiś preparat do czyszczenia wtrysków a najlepiej jaki?
Dwumas, filtry, rozrząd, pompa wody, napinacz - wymienione, nowe.
Czasami przechodzi mi przez głowe myśl że może przeczyszczenie wtrysków wyeliminowałoby te drgania postojowo-korkowe.
pytanie brzmi:
czy do ON 98 Ultimate Diesel można dolać jakiś preparat do czyszczenia wtrysków a najlepiej jaki?
to jeszcze powiedz jaki masz ten silnik. bo o ile pompie i wtryskom jakiś STP nie zaszkodzi, to do pompowtrysków przydałoby sie coś z wysokiej półki, jeżeli w ogóle. z drugiej strony nie wiem czy przeczyszczenie wtrysków pomoże na padnięty dwumas, no ale nie znam sie
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
- Marioprestiz
- Mały gagatek
ja zalałem, i nic to nie dało, ani mocy nie przybyło ani korekcje sie nie zmieniły
tez jeźdże na BP Ultimate...
moze jak ktos testowal opałowy albo roslinny, to moze czyscic ale tak to chyba nie ma sensu
jedyny plus to poprawia samopoczucie własciciela
ps. plukalem tez silnik Liquy Moly i tez nic nie zauwazylem
moze jak ktos testowal opałowy albo roslinny, to moze czyscic ale tak to chyba nie ma sensu
w takim układzie to chyba faktycznie nie ma sensu, a co do poprzednich postów to dwumas nowy - nie byle jaki SASCH, i silnik ALHcowboy pisze:ja zalałem, i nic to nie dało, ani mocy nie przybyło ani korekcje sie nie zmieniły
kiedys przeplukalem wtryski jakims plukaczem(polepszaczem)(pisalo jakos na 60 lit.ropki) no to przeplukalem zastosowalem nawet 2 razy wedlug tabelki ,pomyslalem pewnie bedzie super..... a tu co po jakims czasie stwierdzilem glosniejsza prace a chyba po 3 mies roszczelnienie pompy(oring na glowiczce) i co ropka kapala napewno nie byl to zbiek okolicznosci bo koledze wystapily takie same objawy i to sa moje doswiadczenia z plukaczami...nigdy wiecej...tylko dopra ropka .a co kto zastosuje to jest jego sprawa tylko mechanicy zarobia,zasypuja nas z karzdej strony jakimis cudownymi srodkami .pozd
marekboha