Pytanie o średnicę kół.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pytanie o średnicę kół.
Witam wszystkich.Mam pytanie:dostałem od wujka komplet zimówek na felgach,bo zmienił auto.Opony są jak nówki i maja rozmiar 175/70/14...W swoim MK3 jeździłem na 175/70/13,albo na 185/60/14...Co będzie jak założę na zimę tamte całe oplowskie koła
???Nie bijcie,że od Opla,ale jak za darmo to wziełem
Słyszałem,że licznik moze oszukiwać-o dużo bedzie?Np.przy 100 na liczniku ile naprawde bede mial?Dzięki z góry za pomoc...
- czykryszard
- Mały gagatek

Nie no,niech sobie oszukuje
Zimą i tak nie lata się powyżej 100
Chciabym się dowiedzieć czy będzie to BARDZO odczuwalne w przedziale 40-80km/h...Opon nie zmienię,to mi zamienniki nie potrzebne
Chce latac na tym rozmiarze przez zimę.
[ Dodano: Pią Paź 14, 2005 10:04 ]
Dzieki CZYKRYSZARD-na początku nie mogłem wejśc na ten link to nawet nie wiedziałem,ż emi pomogles
Jak bede mial na liczniku 50 to naprawde 52 a jak 100 to bedzie 104 wiec zakladam ten rozmiar i sie nie martwie-przeklamanie bedzie bardzo male.Jeszcze raz dzieki-pozdrawiam!!!
[ Dodano: Pią Paź 14, 2005 10:04 ]
Dzieki CZYKRYSZARD-na początku nie mogłem wejśc na ten link to nawet nie wiedziałem,ż emi pomogles
-
piter25
- daaroo
- Forum Master

- Kontakt:
roznica zawsze jakas bedzie, zalozysz wieksze kola to przy nizszych obrotach uzyskasz predkosc np 120 km/h, mniejsze kola musialyby sie szybciej obracac zeby uzyskac ta predkosc, roznica zawsze jakas bedzie jesli zamontujemy niefabryczne kolka dlatego tez sa kalkulatory do przeliczenpiter25 pisze:Moim zdanie różnicy nie powinno byc dletego że obroty do licznika idą ze skrzyni ja na zime przy swoim golfie mam koła 13/185/70 a latem 15/195/50 i tak samo mi pokazuje