Kłopoty z rozrusznikiem !

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
witus
Mały gagatek
Mały gagatek

Kłopoty z rozrusznikiem !

Post autor: witus » wt cze 03, 2008 23:06

Witam ! Mam taki problem ze golf czasami nie kreci ! Problem mam prawie od poczatku kupna auta. Rozrusznik byl regenerowany ,automat wymieniany 2 razy ! Problem nasile sie po dluzszej jezdzie a takze gdy jest goraca. Po przekreceniu kluczyka slychac tylko tykniecie i nic ! Czasami za ktoryms tam tyknieciem kreci ,ewentualnie jak sie poboja autem problem mija. To bojanie wskazywalo by na zacinajacy sie automa, ale wymienialem juz go 2 razy ! Moje podejzenia padaja na tulejke ktora nie byla wymieniana . Jakie jest wasze zdanie ?

el_spido
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: el_spido » wt cze 03, 2008 23:15

witus, moze problem z uzwojeniem lub z stojanem jezeli po przekreceniu rozrusznik cyka to automat dziala. Sprawdz sobie podloczenie do rozrusznika kable czy niesa gdzies nadlamane

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » śr cze 04, 2008 07:05

najprędzej będzie to cewka rozrusznika, którą trzeba wymontować, wyjąć trzpień ze środka, wyczyścić papierem wodnym i przesmarować smarem.
W tym miejscu cewkę masz na pewno zabrudzoną, a przy wysokich temp. trzpień się rozszerza i blokuje. To bardzo częsta przyczyna niewyrzucania przez cewkę.
Ostatnio zmieniony śr cze 04, 2008 07:06 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”