Coś trzeszczy, piszczy przy skręcaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Sebastian Brzeziński
- Nowicjusz
- Kontakt:
Coś trzeszczy, piszczy przy skręcaniu
Witam.
Coś mi piszczy, trzeszczy jakby guma o gume.
Próbowałem zlokalizować i tak jakby w lewym przednim kole.
Dzieje to się na postoju lub podczas bardzo wolnej jazdy (manewry).
Sworzeń wahacza wymieniony niedawno i silentbloki też.
Golf III 1,6 94 ze wspomaganiem
Z góry dzięki za pomoc
Coś mi piszczy, trzeszczy jakby guma o gume.
Próbowałem zlokalizować i tak jakby w lewym przednim kole.
Dzieje to się na postoju lub podczas bardzo wolnej jazdy (manewry).
Sworzeń wahacza wymieniony niedawno i silentbloki też.
Golf III 1,6 94 ze wspomaganiem
Z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony śr wrz 24, 2008 21:53 przez Sebastian Brzeziński, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sebastian Brzeziński
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam
jesli przy maksymalnym skrecie slychac stuki, lamanie jak pisal pan luk22mie to proponuje zobacz przeguby, prawdopodobnie bede do wymiany(golym okiem nie widac ale stukanie to pierwszy objaw, a jesli jest jeszcze uszkodzona gumowa oslona od nich to prawie pewne ze beda zniszczone)
jesli chodzi o dziwne skrzypienie to kiedys mialem cos podobnego w skodzie, gorne mocowanie wachacza bylo na gumowej tulejce i przy skrecie poprostu metal tarl o gume i piszczalo, wystarczyla kropla oliwy(nie wiem czy w golfie jest to tak samo zbudowane)
jesli przy maksymalnym skrecie slychac stuki, lamanie jak pisal pan luk22mie to proponuje zobacz przeguby, prawdopodobnie bede do wymiany(golym okiem nie widac ale stukanie to pierwszy objaw, a jesli jest jeszcze uszkodzona gumowa oslona od nich to prawie pewne ze beda zniszczone)
jesli chodzi o dziwne skrzypienie to kiedys mialem cos podobnego w skodzie, gorne mocowanie wachacza bylo na gumowej tulejce i przy skrecie poprostu metal tarl o gume i piszczalo, wystarczyla kropla oliwy(nie wiem czy w golfie jest to tak samo zbudowane)
na 99,99% to jest to miałem to samo po wymianie cisza, w MK III zdarza się często ale w mk IV to bardzo częsta awarianobeel pisze:Mam ten sam problem.Bylem dziś u znajomego mechanika i myśli ze to trzeszczy guma od amortyzatorów tych z przodu pod plastikowym kapslem.To znaczy nie sama guma tylo ze lożysko w srodku powoduje ze ona tak trzeszczy i że trzeba je wymienić i bedzie ok.
- Sebastian Brzeziński
- Nowicjusz
- Kontakt:
koszt
jaki może być orientacyjny koszt wymiaany przegubów w MK3 1,4, też pszypuszczam ze to jest walniete.
jak slyszysz trzaski to masz na 100% przeguby
a piszczy pasek wspomagania
pasek wspomagania sa rozne ceny od 20 do 60 zetow
a przeguby cena za sztuke cos kolo 100
lub zobacz wachacze gumy na wachaczach ale to by trzaskalo caly czas tak wiec zostal tylko przegub a wiesz od czego sie dupczy przeguby id piszczenia na skreconych kolch na zakretach itp!!!!! dobijajcie swoje autka dalej
a piszczy pasek wspomagania
pasek wspomagania sa rozne ceny od 20 do 60 zetow
a przeguby cena za sztuke cos kolo 100
lub zobacz wachacze gumy na wachaczach ale to by trzaskalo caly czas tak wiec zostal tylko przegub a wiesz od czego sie dupczy przeguby id piszczenia na skreconych kolch na zakretach itp!!!!! dobijajcie swoje autka dalej