Witam wszystkich
Chciałem podpytać wszystkich dislowców, otóż w moim AAZ wymieniłem końcówki wtrysków. Jak je mechanik wsadził na próbnik to pokazywały 200 bar, tworzyła się ładna mgiełka wczesniej widoczne były strumienie ropy ale mgiełka też była widoczna. Wiadomo, powinny 150 mieć, jak kupiliśmy nowe zamienniki za ok 50 zł stuka rzeczywiście było "jak książka pisze".
Chciałem spytać co by było jak bym jeździł dalej na starych ?? Czy pompa mogła się szybciej zużywać no przecież musiała mieć większe obciążenie bo ciśnienie otwarcia wzrosło.
Silnik pracuje nieco ciszej, bardziej "miękko". O ile może spaść spalanie bo zakładam że spadnie.
PS Nowe końcówki nie były regulowane podkładkami, po prostu założyliśmy i jazda.
Pozdrawiam
Co się stanie po wymianie wtryskow
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Co się stanie po wymianie wtryskow
Ostatnio zmieniony wt cze 03, 2008 13:08 przez adams111, łącznie zmieniany 1 raz.
pytanie jakie ciśnienie dawała pompa. bo jeżeli nie dała rady ładnie otworzyć wtrysku to powinien lać, czyli kopcić, nie palić dobrze i w ostateczności wypalić dziure w tłoku. ale skoro u ciebie sie to nie stało to znaczy że nie było tak źle. silnik chodzi ciszej i bardziej miękko, bo może pompe ruszyliście przy demontażu wtrysków i ustawienia sie zmieniły. jak bedzie po wymianie lepiej palił to bedzie mu lżej jeździć, ale o ile spadnie spalanie to raczej wróżenie
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt: