[mk2] 16v
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- lukdohc
- Mały gagatek
- Kontakt:
[mk2] 16v
ja mam pytanie a miaonowiceie mam zamiar kupic golfika gti 16v tam jest taki prblem ze na biegu jalowym trzyma 2000 obrotow na gazie jak i na benzynie czy to cos powaznego?? czy kwestia regulacji??
no i bylbym wdzieczny jakbyscie mogli mi napoisac co nie co o tym silniku wiem wiem ze duzo tu psize prawie wszystko przeczytalem,ale chcialbym aby uzytkownicy napisali czy sie podoba i owgole.. a i czy drogie czesci wczesniej mialem diesla 16 to do tej 16v beda drozsze czesci?? i jak mozecie to napiszcie czy sa jekis zasady jak traktowac ten silnik,cos w stylu jak bylo wdeislu ze na zimnym sie nie katuje itp
dzieki pozdr
[ Dodano: Czw Paź 13, 2005 4:04 pm ]
bylbym wdzieczny za pomoc
no i bylbym wdzieczny jakbyscie mogli mi napoisac co nie co o tym silniku wiem wiem ze duzo tu psize prawie wszystko przeczytalem,ale chcialbym aby uzytkownicy napisali czy sie podoba i owgole.. a i czy drogie czesci wczesniej mialem diesla 16 to do tej 16v beda drozsze czesci?? i jak mozecie to napiszcie czy sa jekis zasady jak traktowac ten silnik,cos w stylu jak bylo wdeislu ze na zimnym sie nie katuje itp
dzieki pozdr
[ Dodano: Czw Paź 13, 2005 4:04 pm ]
bylbym wdzieczny za pomoc
-
- Forum Master
Miałem MKII 1.8 16V KR 140 koni.Rakieta .Jak dobrze kupisz to Ci się odwdzięczy jazdą.Jak trzyma na benzynie 2000 obr to albo jest podkręcony bo na wolnych kuleje albo stabilizator biegu jałowego leży no coś w nim nietak ale wogóle zagazowanie szesnastki to dla mnie świętokradztwo no ale cóż paliwo drogie więc tak się robi ale musisz dobrze kupić bo się będziesz męczył .Ja miałem silnik żyletę ale i tak przy nim dłubałem.One są bardzo wybredne jeśli chodzi o paliwo lekki syf zalejesz już odczujesz.Na olej też wybredny strrrasznie.Często padają aparaty zapłonowe i przewody wysokiego napięcia a ceny napewno lepsze niż do słabszych .Narazie
- lukdohc
- Mały gagatek
- Kontakt:
dzieki za odpowiedz,jutro z nim jade do swojegomechanika wiec sie zobaczy, mi zalezy na tym aby jeszcze jakis czas przynajmniej pojezdzil, po jakims czasiemoge zrobic remoncik, aby byl jak nowka:) tylko ze zaraz po kupnie kaski nie bede mial... wiec moge zrobic dopiero po jakims czasie, chcialbym w nim tak zrobic wszystko aby byl igla ok pozdrawiam i dzieki ze chociaz Ty mi napisales
-
- Forum Master
-
- Forum Master