Padnięta pompka paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
azizi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Padnięta pompka paliwa

Post autor: azizi » pn cze 02, 2008 18:02

Padła mi pompka paliwa ta w zbiorniku (bo są 2) i teraz nie wiem co kupić. Nie wiem bo mam silnik 2.0 po swapie i stara pewnie nie była za wydolna. Chce kupić jakąś taką która by miała z 3bary, bo nie wiem czy jest sen kupować czegoś mocniejszego. Co sądzicie o takich tanich z allegro które wymiarami by podpasywały?

Taka jak ta wymiarami by mi pasowała, ale ma 4 bary, czy to w niczym nie przeszkadza że jest mocniejsza no i czy warto taką kupić?
http://www.allegro.pl/item359926920_pom ... mocja.html

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn cze 02, 2008 18:23

wystarczyły by trzy bary ale i 4 bary mogą być, zresztą do 2.0 były zależnie od rocznika montowane pompki 3 lub 4 barowe. Tak podają specyfikacje ale rzeczywiste ciśnienie podawane przeze pompkę jest zwykle wyższe, obniża je do właściwego (2,5 bara) regulator ciśnienia więc nie ma problemu. Oczywiście wpasuj do baku jedną taką, a zamiast tej pod podłogą załóż filtr paliwa jak od golfa III.
Co do trwałości tych podrób jeśli się niema pecha to się sprawują. Ja mam w jednym aucie od 3 lat taką.

[ Dodano: Pon Cze 02, 2008 6:24 pm ]
tylko n ie napisałeś jaki masz silnik, to co napisałem tyczy się wtrysku elektronicznego wielopunktowego, mechaniczny potrzebuje 2x większego ciśnienia
Ostatnio zmieniony pn cze 02, 2008 18:25 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
azizi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: azizi » pn cze 02, 2008 18:31

silnik to 2.0 2E, czyli wielopunkt
ta pompka od dołu działa chyba bo słychać ja, czyli mogę ją obejść i bezpośrednio filtr tylko wpiąć w obwód tak?
GETZ to raczej znana firma, np paski ;)
Chyba kupię właśnie tę z linku jak tak.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”