Kupiłem nowego Golfa zagranica u delera wyszedł mnie mniej znaczniej niz w polsce mam silnik 1.9TDi 100KM , przy 900km rozszczelniła sie skrzynia biegów porostu pękla , udałem sie do serwisu w polsce i dostałem odpwiedz ze auto jest zakupione zagranica i mam tam jechac , bo w polsce tego nie naprawia pojechalem do niemiec tam powiedziano mi odwrotnie czemu polska nie chciał naprawić tego ze tam mieszkam i tam trzeba wykonać naprawe.Udałem sie do kulczyka i uslyszałem ze skrzyni biegow mi nie naprawią ze gwarancja jest podejrzliwa , zostaje mi droga sadowna tylko. I wymieniłem skrzynie na nowa na własny koszt tzn używana ale dokladnie zrobitka z 2008 roku , teraz mam problem w wrzucaniem wstecznego biegu wchodzi za 3-4 razem, i przy zmianie biegu jest taki dziwny klank tzn od sprzegła jak sie go pusci uderzenie metaliczne co moze byc winne.
Przraszam ale jestem osoba nie pełno sprawna mam kłopot z rekami a dokładnie z palcami,mam auto przystosowane do osób niepełno sprawnych
Rozsypala sie skrzynia, pekla. Problem z ASO
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Rozsypala sie skrzynia, pekla. Problem z ASO
Ostatnio zmieniony pn cze 02, 2008 14:46 przez lukaszZst, łącznie zmieniany 1 raz.
-
greg
wieć tak - głupio al eneimcy maja racje - gwarancja jest na całą Unię i ASO cię nacięło - sądź sie. Wogóle jak masz możliwość to po niemiecku napisz do VW w Niemczech o problemie z ASO i Kulczyk Tradex
co do samego dźwięku - dobrze mechanik złożył wszystko? Dźwięk jest podczas zamiany czy już jak puszczasz sprzęgło, czy też bieg wchodzi a dopiero wtedy podczas puszczania jest ten dźwięk? Skrzynia biegów ma ten sam kod? Jak tak to może przyczyna jest w złej regulacji?
co do samego dźwięku - dobrze mechanik złożył wszystko? Dźwięk jest podczas zamiany czy już jak puszczasz sprzęgło, czy też bieg wchodzi a dopiero wtedy podczas puszczania jest ten dźwięk? Skrzynia biegów ma ten sam kod? Jak tak to może przyczyna jest w złej regulacji?
-
Gitner
- VW Baron

- Auto: Szukam... i NC700X
Z gory wiec przepraszam za moja uwage w poprzednim temacie. Niestety nie wiedzialem, bo wowczas sam bym poprawil.lukaszZst pisze:Przraszam ale jestem osoba nie pełno sprawna mam kłopot z rekami a dokładnie z palcami,mam auto przystosowane do osób niepełno sprawnych
Kumpel mial podobny problem. Siadla mu w T4 glowica. A ze ma fiola na ori czesciach wiec udal sie do ASO i kupil nowa glowice. Silnik robil mu jakis tam kolega. Na drugi dzien po zamontowaniu silnik padl. ASO winilo tego mechanika, jednak ten udowodnil ze to nie byla glowica od tego modelu silnika. Kumpel nie mogac nic wskurac w ASO napisal po niemiecku list do VW Germany i kopie zawiozl do ASO. Po dwoch dniach dostal zwrot za glowice i kase za naprawe auta. W sumie cos kolo 9tysgreg pisze:wieć tak - głupio al eneimcy maja racje - gwarancja jest na całą Unię i ASO cię nacięło - sądź sie. Wogóle jak masz możliwość to po niemiecku napisz do VW w Niemczech o problemie z ASO i Kulczyk Tradex
Zrob jak pisze greg
Ostatnio zmieniony pn cze 02, 2008 12:52 przez Gitner, łącznie zmieniany 1 raz.
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Niedawno był artykuł, chyba w Auto Swiat - na temat sprowadzania samochodów ze Stanów - i VW wypowiedział się w tym artykule, że gwarancja udzielona na samochód kupiny w Stanach obowiązuje także w Polsce. Skoro tak jest, to nie widzę przyczyn, dla których gwarancja z Niemiec miałaby nie działać w Polsce.
Problem jest w tym, że wymieniłeś skrzynię na własną rękę i teraz możesz mieć problem z gwarancją. No ale może uda się chociaż wymienić uszkodzona skrzynię na nową skrzynię, bez montażu do auta....
Problem jest w tym, że wymieniłeś skrzynię na własną rękę i teraz możesz mieć problem z gwarancją. No ale może uda się chociaż wymienić uszkodzona skrzynię na nową skrzynię, bez montażu do auta....
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.