Ile mozna wykręcić z 1Z ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Do 150PS powinienes dojśc przy wtryskach od AFNa i zmianie softu - słabym punktem może okazać się tu suszarka, skoro piszesz że masz od 130 to powinno zabanglać - o ile bedzie pasowac. Przy podnoszeniu mocy tdi nie moc jest w zasadzie problemem ale moment. Mocy max uzywa się zadko o ile to nie jest auto do scigania natomiast momentem się jeździ na codzień. Przy tym silniku 350Nm to maks, zreszta i tak bedą problemy z trakcją.
Ja na wiosne planuje moda na 140PS i ok 300Nm - do tego auta na ulice spokojnie wystarczy. Pamietajmy ze nasze MK3 to nie nówki sztuki i lata młodosci mają juz dawno za sobą. Z 1Z fachowcy robią 180PS ale z wymianą wiekszości osprzętu, jednak moim zdaniem takie auto nie nadaje się na ulice.
Ja na wiosne planuje moda na 140PS i ok 300Nm - do tego auta na ulice spokojnie wystarczy. Pamietajmy ze nasze MK3 to nie nówki sztuki i lata młodosci mają juz dawno za sobą. Z 1Z fachowcy robią 180PS ale z wymianą wiekszości osprzętu, jednak moim zdaniem takie auto nie nadaje się na ulice.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
No i autko wystrojone Zapindala bardzo przyjemnie tylko troszke jestem zawiedziony ze nie znam dokladnie końcowej mocy. Przy pierwszym programie hamownia pokazała 131 KM i 303 Nm (ale pomiar był dziwny przez zimowe koła na wyższych obrotach baaardzo duze straty na kołach - 80 KM) Potem próba na drodze auto nabrało wigoru ładnie sie kręciło....potem drugi programik (mocniejszy) zostal wgrany i tylko juz próby na drodze auto jeszcze bardziej się zbierało i turbawka zaczęła przyjemnie podmuchiwac auto rwało do przodu jak szalone. Niestety na drugim sofcie auto nie bylo juz hamowane stwierdziliśmy że to bezsensu ze wzgledu na koła i tak narazie zostało...Musze któregos dnia nałożyć alusy z oponami letniki i odwiedzic hamownie w diagtroniku. Wtedy będe wyniki....Licze ze około 140 KM i 320 NM. Ale na tym jeszcze nie koniec...
Mistrzostwo Polski w klasie Diesel 1/4 mili WST 2008 rok.......
- ml2210
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
140KM to może nie rewelacja ale 320Nm to bardzo dobry wynik - Gratulacje.
Autem z takim momentem wspaniale i bardzo przyjemnie się śmiga.
Polecam jednak shamować auto, by zobaczyć przebieg mocy i momentu,
by wiedzieć przy jakich obrotach jest najwiekszy, kiedy optymalnie zmieniać bieg itd itd itd...
Autem z takim momentem wspaniale i bardzo przyjemnie się śmiga.
Polecam jednak shamować auto, by zobaczyć przebieg mocy i momentu,
by wiedzieć przy jakich obrotach jest najwiekszy, kiedy optymalnie zmieniać bieg itd itd itd...
www.mlautobroker.pl
-----Profesjonalny Broker Samochodowy-----
- ml2210
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jasne że z Z1 to dobry wynik, nawet bardzo dobry wynik.
Chodziło mi raczej ze w dzisiejszych czasach gdzie takie moce maja zwykłe seryjne auta,
taka moc niestety już nie powala na kolana.
Ja mam teraz 250 i zaczynam myśleć że to żadna rewelacja.
Ale...
Chodziło mi raczej ze w dzisiejszych czasach gdzie takie moce maja zwykłe seryjne auta,
taka moc niestety już nie powala na kolana.
Ja mam teraz 250 i zaczynam myśleć że to żadna rewelacja.
Ale...
...wiec powodzenia.aw69 pisze:Ale na tym jeszcze nie koniec...
www.mlautobroker.pl