Problem z układem chłodzenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
jarek_lech
- Nowicjusz

Problem z układem chłodzenia
Witam, od jakiegoś tygodnia, jak tylko zaczeły się wyższe temperatury amm problem z ujkładem chłodzenia, mianowicie bardzo szybko się nagrzewa i potrafi zagotować. Zdarzyło mi się juz pare razy ze wskazówka przekroczyła 90 stopni a raz się zagotował. Wentyl chodzi normalnie, chłodnice przeczyściłem ze wszystkich syfów, jakiś czas temu wymieniałem trójnik bo ciekł. Płyn tez jest w normie. Uszczelka pod głowicą jest OK była wymieniana w grudniu tamtego roku, nie ma szlamu ani na korku od oleju ani na szyjce.. Od czego zaczać sprawdzać, czytałem gdzies na forum,że to moze być taki prozaiczny powód jak zatkane zaworkiw korku od zbiorniczka wyrównawczego.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
-
jarek_lech
- Nowicjusz

- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
-
jarek_lech
- Nowicjusz

- Paweł Marek
- V.I.P.

pod króćem do którego doprowadzi cię dolny waż od chłodnicy. Jak go wyjmiesz to włóż tam palec żeby ocenic wirnik pompy wody, zdarzaja się typy z plastykowymi łopatkami które mogły się pokruszyć.
Nadmierne grzanie może też być wywołane zapachanym kataliazatorem
Nadmierne grzanie może też być wywołane zapachanym kataliazatorem
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
jarek_lech
- Nowicjusz

Co do katalizatora to też jest myśl, bo ostatnio zauważyłem, ze mam przedmuchy w wydechu, ale z tego co wiem to kat chyba jest wycięty, ale bede musiał to też sprawdzić.
[ Dodano: 02 Cze 2008 20:59 ]
A tak w ogóle jak jest maksymalna dopuszczalna temperatura cieczy w tym samochodzie? miałem wcześniej Mazdę i w niej normalna temperatura robocza to było 3/4 skali czyli ok 100C
[ Dodano: 02 Cze 2008 20:59 ]
A tak w ogóle jak jest maksymalna dopuszczalna temperatura cieczy w tym samochodzie? miałem wcześniej Mazdę i w niej normalna temperatura robocza to było 3/4 skali czyli ok 100C