nieswieci jedna lampa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nieswieci jedna lampa
chlopcy mam zdarzyl mi sie taki problemik.ze niechce mi swiecic zrowka od swiatel drogowych.sprawdilem zarowke i dziala.zprawej strony swieci normalnie a z lewej niechce.czyby byl osobno jakis bespiecznik???a niewiem jak sprawdzic czy prad dochodzi.
lampy masz 2xH1???
[ Dodano: Sob Maj 31, 2008 18:56 ]
myślę ze masa sie traci
lub padł bezpiecznik
[ Dodano: Sob Maj 31, 2008 18:56 ]
poprostu poproś kogoś aby zasterował manetką na długie a ty w tym czasie podłączasz miernik lub jakis próbnik w postaci zarówki z oprawkawoyasvr6 pisze:?a niewiem jak sprawdzic czy prad dochodzi.
myślę ze masa sie traci
lub padł bezpiecznik
Ostatnio zmieniony sob maja 31, 2008 18:58 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
hakerek3
- Mały gagatek

- Kontakt:
tu masz schemat bezpieczników na początek http://img158.imageshack.us/my.php?imag ... iki1ck.jpg sprawdź bezpiecznik nr 11 według tego schematu odpowiada on za światło drogowe lewe.
[ Dodano: 31 Maj 2008 19:09 ]
a tak przy okazji to mi kiedyś padło lewe światło mijania. wymieniłem żarówkę i dalej nie świeciło. jakież to dla mnie było zdziwienie gdy dowiedziałem się ze są oddzielne bezpieczniki do lewego i prawego
no i okazało się ze właśnie bezpiecznik sie przepalił...
a tak przy okazji to mi kiedyś padło lewe światło mijania. wymieniłem żarówkę i dalej nie świeciło. jakież to dla mnie było zdziwienie gdy dowiedziałem się ze są oddzielne bezpieczniki do lewego i prawego
Ostatnio zmieniony sob maja 31, 2008 19:01 przez hakerek3, łącznie zmieniany 1 raz.
hakerek3 pisze:tu masz schemat bezpieczników na początek http://img158.imageshack.us/my.php?imag ... iki1ck.jpg sprawdź bezpiecznik nr 11 według tego schematu odpowiada on za światło drogowe lewe.
a tak przy okazji to mi kiedyś padło lewe światło mijania. wymieniłem żarówkę i dalej nie świeciło. jakież to dla mnie było zdziwienie gdy dowiedziałem się ze są oddzielne bezpieczniki do lewego i prawegono i okazało się ze właśnie bezpiecznik sie przepalił...
wiec wada byla taka niewiem dlaczego ale bezpiecznik od halogenow sie troszke przytopil.a to ze nieswiecila lampa to wada 2 bezpiecznika.dziwne co nie!!!!