Podłączenie awaryjnych do centralnego zamka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
motowalus
Nowicjusz
Nowicjusz

Podłączenie awaryjnych do centralnego zamka

Post autor: motowalus » sob maja 31, 2008 16:15

witam!
Kupilem uniwersalny centralny zamek firmy STIG na 4 drzwi. Posiadam golfa 3 3-drzwiowego. 2 silowniki ida na drzwi, trzeci na klape tylnia i zostaje jeszcze jeden. Zamiast niego chce zamontować przekaźnik ktory uruchamialby swiatla awaryjne. Przekaźnik zamyka obwód tylko nie wiem pod ktore kable od awaryjnych ten przekaźnik wpiac. Gdyby ktoś mogl mi podac kolory kabli ktore trzeba zewrzec zeby uruchomily sie awaryjne bylbym wdzieczny. wtedy tylko te kable podlaczylbym pod przekaznik i po problemie. Najlepiej kolory.

Awatar użytkownika
jawel
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jawel » sob maja 31, 2008 16:56

niedawno podłączałem alarm z centralnym i podłączałem się do kabli w skrzynce bezpieczników(czarno biały i czarno zielony) ale u mnie było oddzielne wyjście na kierunki. Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie ale wydaje mi się że podłączenie przekaźnika w miejsce siłownika przyniesie mizerny efekt bo na siłowniki podawany jest bardzo krótki impuls coś poniżej sekundy ale kierunki błysną.

one loVWe

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”