czy nie bedzie problemu z nabiciem klimy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

esio10
Użytkownik
Użytkownik

czy nie bedzie problemu z nabiciem klimy

Post autor: esio10 » pt maja 30, 2008 10:03

jak w temacie - kupilem w zeszltm roku jette US wersje z klimatyzacja i cos przy upałach załaczywszy klimatyzacje - odczulem ze słabiej dmucha niz rok temu i dlugo trzeba czekac az sie temp obnizy w srodku w samochodzie.. ktos mi powiedzial ze mam sie udac na serwis klimy , ze raz do roku tzreba wykonac przeglad- ile taka usluga kosztuje i co mnie najbarzdziej interesuje - czy wogole mi nabiją klime swiezym gazem -gdyz wyczytalem ze w samochodach sprzed 1990 roku byl nabijana klima gazem - ktory juz jest zabroniony i w samochodach po roku 1990 juz zaczeta wbijac inny gaz i na czym polega taki serwis
Ostatnio zmieniony pt maja 30, 2008 13:00 przez esio10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maryjan
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: maryjan » pt maja 30, 2008 14:08

Nabiją gazem i przeczyszcza klimę za około 100PLNów, tyle kosztuje utrzymanie klimy na rok.

Dziki

Awatar użytkownika
looki8329
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: looki8329 » pt maja 30, 2008 16:18

Myślę, że będzie toraczej większy wydatek bo np u mnie samo nabicie kosztuje 100 pln plus odgrzybianie i czyszczenie 40 pln i jeszcze trzeba doliczyć cenę filtra kabinowego. Kiedyś klima była nabijana bodajże freonem teraz używa się jakiegoś czynnika r134a ale raczej z nabiciem klimy nie będziesz miał problemu.

Lepiej stracić sekundę z życia, niż życie w ciągu sekundy...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”