Mleko pod korkiem MK II
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mleko pod korkiem MK II

Ostatnio zmieniony śr paź 12, 2005 16:41 przez EvRo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
A ja jako użytkownik tego silnika, co ty skomentuje to inaczej. Problem nie jest zbyt poważny, ale jednak jest. Wynika to ze źle umieszczonej odmy. Problem ten występuje tylko i wyłącznie w silnikach 1,3. Po prostu jakiś genialny konstruktor nie pomyślał i spierniczył całą akcje montując odmę w takim miejscu ze jest ona chłodzona zamiast ogrzewana. Jak już teraz masz problem z nalotem przy korku to lepiej pospiesz się z jej przeczyszczeniem. Zimą biedzie jeszcze więcej nalotu wygląda to jak kożuch z mleka. Zimą cała akcja czyszczenia tego bajzlu jest baaardzo nie przyjemna. Czy to szkodzi w sumie nie wiem ale wiem ze ASO kiedyś organizowało akcje pt"załozymy grzałkę za free" zakładali taka malutka grzałeczke która miała za zadanie ogrzewać ów odmę. I jesli wytworzy sie juz ten kożuch to nie ma znaczenia czy jedziesz 10min czy 1h10min on po prostu nie złazi jak juz sie pojawi to znika dopiero latem.
Poczytałem i znalazłem nie upilnowanie odmy grozi wystrzeleniem, przerwaniem, rozzsadzeniem najsłabszej części układu! Wiec lepiej patrzeć i czekać aż "serek" zejdzie z załozonymi rękami czy lepiej przeczyścić odme?? Skoro juz teraz występuje u Ciebie ta maź to znaczy ze Twoja odma zupełnie nie ma przepustowości!! Im wiecej mazi tym bardziej zapchana odma! Wybór nalezy do Ciebie 1-2h zabawy w czyszczenie czy lepiej zostawić ładnych pare złotówek mechanikowi za naprawe i czesci.No chyba ze sam sobie naprawisz. Moim zdaniem lepiej zapobiegać niż leczyć.
[img]http://images22.fotosik.pl/25/4dfe2cbdc7fe3131.jpg[/img]
[you]
[you]
- vwmadison
- Użytkownik
- Kontakt:
Akcja była w golfach IV silnik 1.4 . Zreszta pisąłem tutaj kiedys o tym. W odmie miał piane i ona zatykała. koszt grzały w aso ok 160 zł ale za free zrobili w lutym około.kotem pisze:A ja jako użytkownik tego silnika, co ty skomentuje to inaczej. Problem nie jest zbyt poważny, ale jednak jest. Wynika to ze źle umieszczonej odmy. Problem ten występuje tylko i wyłącznie w silnikach 1,3. Po prostu jakiś genialny konstruktor nie pomyślał i spierniczył całą akcje montując odmę w takim miejscu ze jest ona chłodzona zamiast ogrzewana. Jak już teraz masz problem z nalotem przy korku to lepiej pospiesz się z jej przeczyszczeniem. Zimą biedzie jeszcze więcej nalotu wygląda to jak kożuch z mleka. Zimą cała akcja czyszczenia tego bajzlu jest baaardzo nie przyjemna. Czy to szkodzi w sumie nie wiem ale wiem ze ASO kiedyś organizowało akcje pt"załozymy grzałkę za free" zakładali taka malutka grzałeczke która miała za zadanie ogrzewać ów odmę. I jesli wytworzy sie juz ten kożuch to nie ma znaczenia czy jedziesz 10min czy 1h10min on po prostu nie złazi jak juz sie pojawi to znika dopiero latem.
[size=150][color=blau][b]powered by VW greenpower[/b][/color][/size]
[size=167][color=red][b] mój golf - 19 lat w dobrym tonie......[/b][/color][/size]
[size=167][color=red][b] mój golf - 19 lat w dobrym tonie......[/b][/color][/size]
Jak sam stwierdziłeś jeździsz na małych odcinkach zbiera sie i zbiera a potem musisz zrobic 200km za jednym zamachm i jeśli odma będzie miała zerową przepustowość a o to nie trudno to ją po prostu rozwali albo inną słabszą część układu! Masz inny silnik inną budowe więc w Twoim maź może niczemu nie szkodzić ale w naszych 1,3 w szczególności NZ ta maź to zabójstwo wszelkich uszczelnień "odmoukładowych".
[img]http://images22.fotosik.pl/25/4dfe2cbdc7fe3131.jpg[/img]
[you]
[you]