Coś wyciekło.....?????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Coś wyciekło.....?????
Witam mam taki problem, wczoraj zatrzymujac sie Mk3 TD a nastepnie odjeżdzajac kawalek dalej z pod silnika na aswalcie pokazala sie duża płama, nie wiem czego bo ani nie bylo zapachu ani koloru.. spradzilem wszystkie plyny i było wporzadku (to napewno plama z pod samochodu) Przy odpaleniu samochodu mryga mi kontrolka wskazjaca brak jakiegos plynu a wszystko jest w jak najlepszej normie. Nie mam pojecia co to moze byc a teraz jak jezdze jest raczej wporzadku nie zauwazylem zeby cos wyciekalo
Re: Coś wyciekło.....?????
Tzn.?droph pisze:Przy odpaleniu samochodu mryga mi kontrolka wskazjaca brak jakiegos plynu
Płyn hamulcowy, układu chłodzenia, spryskiwaczy. Olej skrzyni, silnika, wspomagania.
Na rozgrzanym silniku możesz nie widzieć ubytku płyny chłodniczego.
Kto się frajerem urodził kanarkiem nie zdechnie - niestety.
nie ma klimy, i sprawdzalem na zimnym silniku i jest wporzadku wszystki plyny dzisiaj juz coraz gorzej z nim jest ,przy normalnej jezdzie nie jest to wyczuwalne ale jak zwolnie tak do 10.tys obrotów to tak jak by sie dusil wkońcu gasnie i kopci z wydechu raz dym jest czarny raz biały
[ Dodano: 24 Maj 2008 13:16 ]
czy to mogą byc wtryski ?
[ Dodano: 24 Maj 2008 13:16 ]
czy to mogą byc wtryski ?
Ostatnio zmieniony sob maja 24, 2008 13:16 przez droph, łącznie zmieniany 1 raz.
Chodzi mi o kontrolke ciśnienia oleju... bo ona tez odpowiada (zapala sie ) gdy jest ubytek np. plynu hamulcowego... Ale to juz mniejsza o to jak samochod dojdzie do 10tys obrotów to zaczyna sie dusic kopcic i wkoncu gasnie
Ostatnio zmieniony sob maja 24, 2008 16:48 przez droph, łącznie zmieniany 1 raz.
no to ciekawy przypadek, pewnie masz tylką tą jedną kontrolkę na zegarze bo pewnie kontroluje wszystko i wszystkie układy i reszta jest zbędna...droph pisze:Chodzi mi o kontrolke ciśnienia oleju... bo ona tez odpowiada (zapala sie ) gdy jest ubytek np. plynu hamulcowego...
skoro mniejsza o to, to po co zadajesz pytanie a potem sam sobie udzielasz odpowiedzi (niestety nie trafionej),droph pisze:mniejsza o to
opanuj się, toż to prawdziwy kosmos ! z czego Ty masz licznik, że pokazuje Ci takie obroty ?droph pisze:jak samochod dojdzie do 10tys obrotów
filtry wymieniałeś ? działa tak jak jest zimny/ciepły czy jest to bez znaczenia ?
czy są potem kłopoty z jego uruchomieniem itp. ?
no chyba, że znowu napiszesz:
droph pisze:mniejsza o to