Moja kolejna prośba o pomoc.
Silnik w Golfiku żonki zaczął nierówno chodzić na benie i słabnąć ( na lpg ok). Moja diagnoza była że spalił się któryś wtryskiwacz (na podstawie pomiaru oporów). Zamówiłem używkę, miała być od 2E. I chyba jest od 2E ale od paska. Wtryskiwacze i cała listawa się trochę różnią numerami, na dodatek Etka ich nie rozpoznaje. Założyłem ta listwę i wszystko bangla ale silnik jest nieznacznie słabszy.
Okazało się że stare wtryskiwacze są elektrycznie sprawne tylko zasyfione.
Pytanie: mająć już listwę w ręku, jak wyczyścić wtryskiwacze. Ukąpać w jakimś STP, a może oddać gdzieś na myjkę ultradźwiękową? ktoś ma doświadczenia w temacie?
Czyszczenie wtryskiwaczy w 2E - jak?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

Czyszczenie wtryskiwaczy w 2E - jak?
Ostatnio zmieniony sob maja 24, 2008 13:33 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.

- Paweł Marek
- V.I.P.

Tylko że oferty firm które wyszukałem w necie to ok. 50 zeta za sztukę, na płuczce ultradźwiękowej. taniej wyrwę następną używkę.
Może jakieś namiary gdzieby taniej?
Może jakieś namiary gdzieby taniej?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.