gwizd w silniku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
gwizd w silniku
jestem nowym uzytkownikiem.mam problem z autkiem tego typu.w miare gdy silnik osiaga swoja temperature pojawia sie gwizd w silniku.donosny chcialbym dodac. w miedzy czasie poprzez wymiane zdazylem wykluczyc rolke rozrzadu oraz popme wodna. alternator tez sprawdzilem.juz mi sie koncza pomysly co moze byc grane. zapomnialem dodac ze to benzyna 1,6 zagazowany na gazniku. wspomagania nie ma
z gory dzieki od tad
gwizd w silniku
a wiec tak rozrzad wydaje mi sie ze odpada poniewaz ten dzwiek byl juz przed wymiana rozrzadu.wymienilem pasek z rolka. ten dziwek jest bardzo donosny ale ciezko jest go zlokalizowac.jedno jest pewne ze to nie od strony skrzyni.jest tak donosny ze na nizkich obrotach zaglusza silnikmiś fazi pisze:a możesz napisać mniej więcej gdzie to Ci gwizda , w jakiej okolicy silnika , czasami jak pasek rozrządu jest za bardzo napięty to tak gwizda
z gory dzieki od tad
aaa widzisz faktycznie to bardzo wazne a zapomnialem dodac ten gwizd wzmaga sie wraz z obrotami silnika tyle ze jak juz jade to w zamknietym aucie mniej slychacmiś fazi pisze:a czy ten pisk wzmaga sie wraz z większymi obrotami silnika , czy jest jednostajny niezależnie od obrotów
z gory dzieki od tad
a nie brałeś pod uwage że możesz mieć wydmuchaną uszczelke kolektora wydechowego , bo może właśnie to gwizda
[ Dodano: 23 Maj 2008 21:54 ]
czasem tak bywa że jest delikatnie pęknięta uszczelka , u jednych pierdzi , buczy , a u Ciebie może gwizdać
[ Dodano: 23 Maj 2008 21:56 ]
zwłaszcza że piszesz że jak sie silnik rozgrzeje to wtedy piszczy
czasem tak bywa że jest delikatnie pęknięta uszczelka , u jednych pierdzi , buczy , a u Ciebie może gwizdać
ale czy to mogloby gwizdac dopiero jak silnik sie rozgrzeje?????? bo to ze dzwiek nasilalby sie wraz z obrotami to ok ale ze dopiero ze jak sie rozgrzeje to troche mi nie pasuje.co ty na to?uszczelki nie bralem pod uwage szczerze mowiacmiś fazi pisze:a nie brałeś pod uwage że możesz mieć wydmuchaną uszczelke kolektora wydechowego , bo może właśnie to gwizda
[ Dodano: 23 Maj 2008 22:01 ]
a dlaczego by dopiero piszczalo jak sie silnik rozgrzeje co ma wspolnego temeratura z uszczelkamiś fazi pisze:a nie brałeś pod uwage że możesz mieć wydmuchaną uszczelke kolektora wydechowego , bo może właśnie to gwizda
z gory dzieki od tad
no właśnie jak sie rozgrzeje to może wtedy gwizdać , nie mówie że na pewno to , ale skoro wyeliminowałeś paski rolki i.t.d to nie zaszkodzi sprawdzić , włożysz ręke delikatnie , i powinieneś poczuć gorący przedmuch
[ Dodano: 23 Maj 2008 22:05 ]
na zimnym możesz mieć większy przedmuch , ale nie piszczy , jak sie metal rozgrzeje to robi mniejszą szczeline i może wtedy gwizdać
na zimnym możesz mieć większy przedmuch , ale nie piszczy , jak sie metal rozgrzeje to robi mniejszą szczeline i może wtedy gwizdać
a jesli to nie uszczelka to czy mogloby to byc cos innego powazniejszego? z gory dziekuje ze rady jutro sprawdze.rozumie ze chodzi o ta uszczelke miedzy kolektorem a glowicamiś fazi pisze:no właśnie jak sie rozgrzeje to może wtedy gwizdać , nie mówie że na pewno to , ale skoro wyeliminowałeś paski rolki i.t.d to nie zaszkodzi sprawdzić , włożysz ręke delikatnie , i powinieneś poczuć gorący przedmuch
z gory dzieki od tad
ok okmiś fazi pisze:jak nie uszczelka , to musze sie przespac z tym problemem , bo nic nie przychodzi mi do głowy , tak , chodzi o uszczelke między głowicą a kolektorem
z gory dzieki od tad