Nie świeci deska rozdzielcza

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

minoryt
Mały gagatek
Mały gagatek

Nie świeci deska rozdzielcza

Post autor: minoryt » wt maja 20, 2008 08:34

Stwierdziłem że to chyba wyłacznik .Światła sie załączją deska nie.To samo mam na dmuchawie 1 i 3 działaja tylko po poruszaniu nimi.Czy można te wyłaczniki rozebrac i naprawić,czy szukać czegoś nowszego?

opony to podstawa

Awatar użytkownika
slawko333
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: slawko333 » wt maja 20, 2008 08:59

nie swieci wlacznik swiatel? tak da sie go rozlozyc wymienic spalone diody i zlozyc spowrotem,to samo jest z podswietleniem nawiewow, tylko ze tam jest jedna zaroweczka ktora z pewnoscia ci nielaczy jak piszesz ze po poruszaniu swieci, jak znajde jak to rozebrac to ci napisze

minoryt
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: minoryt » wt maja 20, 2008 09:07

tzn. nie podswietla sie wyłacznik swiateł i regulator natezenia swiatła deski,jak i sama deska.Po takim trikowym przełaczaniu tym wyłacznikiem czasami pojawia sie podswietlenie deski i wył

opony to podstawa

Awatar użytkownika
slawko333
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: slawko333 » wt maja 20, 2008 09:33

regulator natezenia jak i regulacja podnoszenia swiatel, podswietlane s aprzez jedna diode ktora umiejscowiona jest nie bezposrednio pod nimi, swiatlo kierowane jest plastikami swiatlo przewodzacymi, jesli piszesz ze zalapoje ci to znaczy ze w mechanizmie cos masz nietak, alebo sie juz zuzywa calkiem i nie styka, radzilbym ci go rozebrac i poogladac, najwiecej roboty jest przy samym rozebraniu obudowy, mi to troche zajelo, ale da rade

minoryt
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: minoryt » wt maja 20, 2008 13:01

Mam wybudowany wyłącznik swiateł razem z regulatorem podświetlenia wskaźników.I wydaje mi sie ze tego nie mozna rozebrać .Wyglada na to ze trzeba szukac czegos nowszego.

opony to podstawa

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt maja 20, 2008 14:12

Wyciąg pokrętło dmuchawy i pod nim zobaczysz blaszki które trzeba popodginac i zadziała o ile chodzi ci o prędkości dmuchawy a nie jej podświetlenie bo mieszasz dwie rzeczy. Co do reszty winny może być włącznik, i jest jak najbardziej rozbieralny tylko nie wiem co w nim moż byc zepsute, albo tylko zaróweczki we włączniku i w liczniku do wymiany.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

minoryt
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: minoryt » wt maja 20, 2008 14:57

według schematu to potencjometr nie łaczy ,spróbuje rozebrać go tzn wyciagnac z tej obudowy ale jakos cięzko idzie

opony to podstawa

Awatar użytkownika
slawko333
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: slawko333 » wt maja 20, 2008 17:46

musisz z kazdej strony podwadzic, ja to robilem metalowymi cienkimi blaszkami, poogladaj dokladnie zauwarz gdzie sa zatzraski i tam wsadz a pozniej pociagnij, jak niedasz rady to ja rozbiore swoj i zrobie fotki co i jak

minoryt
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: minoryt » wt maja 20, 2008 22:48

No i wykonałem ,zmostkowałem na 58 58a na wyłączniku i deska swieci jak ta lala :okej: ,tylko teraz ten potencjometr natezenia osiwtlenia nie działa.Ale to mi nie przeszkadza.Jutro zajme sie tym przełacznikiem wentylatora.Pozdrawiam.

opony to podstawa

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”