Wypluwanie płytki
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Wypluwanie płytki
Witam, posiadam radio pioneer DEH 1500R i zauważyłem od pewnego czasu, że jest problem z wyciąganiem z niego płyt. Po naciśnięciu przycisku wysunie płytke 1-2 cm, zatrzyma sie. słychać w środku mechanizm, że pracuje,i po chwili płyta się wysunie w całości..i moje pytanie: czy coś dzieje się z mechanizmem co wysuwa płyty? bo mam wrażenie, że ta osłona przeciw-kurzowa co jest na początku szczeliny gdzie się wsadza płytke blokuje ją?
VW Golf mk 3 93r
Aha no to już wiem coś więcej ale skoro Cdry mają ostre krawędzie to dlaczego początek plytki przechodzi bez problemu a dopiero po chwili się tnie?. nie wiem. z boku gdzieś ta krawędz plyty obciera albo coś?i przy okazji jeszcze mam 2 pytanka: można tą tkanine czymś popryskać aby ją zmiękczyć?i czy takie zjawisko zacinania jest groźne dla mechanizmu wysuwającego plyty?powalla pisze:Dokładnie ta tkanina sztywnieje i blokuje płyty .........zauważ ,że oryginalne płyty są zaokrąglone ,a CDRy maja ostre krawędzie i blokują się .......taki urok .Na pocieszenie dodam,że miałem 2 szt modelu 1500 i w każdym blokowało .
VW Golf mk 3 93r
-
- Forum Master
- Kontakt: