Swap z 1.8 na 1.4 lub 1.9
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Swap z 1.8 na 1.4 lub 1.9
Witam chciałem wymienić silnik w golfie 3 1.8 gt na mniejszy o pojemności 1.4 lub na 1.9d nie mam instalacji gazowej(i nie zamierzam założyć) a ten 1.8 co mam jest zatarty i muszę go taki tak wymienić. A 1.8 mi sie nie widzi (10-11l benzyny na 100km). Nie wiem czy to jest możliwe proszę o odpowiedź .
Ostatnio zmieniony ndz maja 18, 2008 23:27 przez binek306, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Wymiana silnika 1.8 na 1.4 lub 1.9d golf III GT
Przesadziłeśbinek306 pisze: A 1.8 mi sie nie widzi (10-11l benzyny na 100km)..
Jest MK III GTI 2e :)
Jest MK IV Highline AJM :)
Jest MK IV Highline AJM :)
binek306, bez sensu.. wolisz mieć muła niz zagazowane Auto. Mam gaz od 80 tys i tylko zmienialem filterki.
Ostatnio zmieniony ndz maja 18, 2008 23:37 przez chosen, łącznie zmieniany 1 raz.
Możesz założyć każdy silnik jaki chcesz zmontowanych. Ale diesla szczególnie trudno jest założyć, za dużo przeróbek poza silnikiem i się zupełnie nie opłaca. Lepiej zmienić samochód. 1,4 będzie zdecydowanie łatwiej.
Napisałeś że spala ci 10-11 w trasie. To za dużo. chyba że po miescie to się moge zgodzić.
Napisałeś że spala ci 10-11 w trasie. To za dużo. chyba że po miescie to się moge zgodzić.
- blackwhite
- Użytkownik

- Kontakt:
-
To_mas
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
nie no pytan wszelkich brak !! to tu kazdy kombinuje jak mieć ze 200PS pod maskąi z 1.3 wkłądają 1.8 16v i inne a kolega widze tuning w odwrotnym kierunku :PPP
jak juz wcześniej było zauwazone 1.4 wcale duzo mniej palić nie będzie !!
1.9 to juz prościej i taniej sprzedać auto i kupić drugie !!
binek306, kup sobie zdrowe 1.8 takie jak miałeś
albo coś mocniejszego 
jak juz wcześniej było zauwazone 1.4 wcale duzo mniej palić nie będzie !!
1.9 to juz prościej i taniej sprzedać auto i kupić drugie !!
binek306, kup sobie zdrowe 1.8 takie jak miałeś
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
To_mas, to jeszcze nic , byl taki jeden na forum , który chcial załozyc bebny hamulcowe z przodu zamiast tarcz, bo mu sie złote felgi brudziły
niezle nie ?
binek306, szukaj takiego samego silniak , tylko zdrowego , na pewno bedzie lepszy niz 1,4 nie mowiac juz o rzezbie z kabelkami do 1,6 na wielopunkcie. Wsadzaj ABSa, kumpel jezdzi ABSem i pali mu 7 w trasie no i 9 w miescie.
binek306, szukaj takiego samego silniak , tylko zdrowego , na pewno bedzie lepszy niz 1,4 nie mowiac juz o rzezbie z kabelkami do 1,6 na wielopunkcie. Wsadzaj ABSa, kumpel jezdzi ABSem i pali mu 7 w trasie no i 9 w miescie.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

- Lukasz_mk2
- Forum Master

- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
binek306, zaraz zaraz mowisz o ABU ? no to jezszcze musisz lcizyc sie z przerobka wydechu
A spalanie ?
szwagier ma ABU , spalanie gazu 11 litrów w cyklu mieszanym ,
ja mam RP spalanie 11 litrów w cyklu mieszanym , a co do jazdy to objezdzam go jak wóz z gnojem
RP to starszy brat ABSa, kolega ma ABSa , nie ma prawa narzekac, spalanie jak sie postara oszczedzac to wychodzi min 7 na trasie , mowei o PB b nie ma LPG. Moze roznica jest miedzy powiedzmy takim ABU litr , połtrora, moze dwa , ale jak musisz wyprzedzic kogos, uciec ze skrzyzowania to 15 Km wiecej sie czasem przydaje
szwagier ma ABU , spalanie gazu 11 litrów w cyklu mieszanym ,
ja mam RP spalanie 11 litrów w cyklu mieszanym , a co do jazdy to objezdzam go jak wóz z gnojem
RP to starszy brat ABSa, kolega ma ABSa , nie ma prawa narzekac, spalanie jak sie postara oszczedzac to wychodzi min 7 na trasie , mowei o PB b nie ma LPG. Moze roznica jest miedzy powiedzmy takim ABU litr , połtrora, moze dwa , ale jak musisz wyprzedzic kogos, uciec ze skrzyzowania to 15 Km wiecej sie czasem przydaje
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt: