Problem z swiatlem wstecznego pomocy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Needspoon
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Problem z swiatlem wstecznego pomocy

Post autor: Needspoon » sob kwie 26, 2008 22:05

witam mam problem w golfie mk4 z swiatlem wstecznym tzn zarowki sa napewno ok natomiast przy wrzuceni biegu wstecznego nie swieca sie prosze pomozcie co mam sprawdzic i wogole gdzie mam sprawdzic czy musze jechac do elektryka? w mk2 naprawilem sobie bo tez mialem problem ale tam sprawa prosta bo przy skrzyni byl kabel a tu?? i jeszcze jedno: czemu swiatlo w lampach z tylu stopu z lewej swieci slabiej niz z prawej (zarowki nowe) z prawej swieci ostrzej a z lewej tak jak swiatlo od swiatel drogowych. pomozcie prosze
Ostatnio zmieniony sob kwie 26, 2008 22:49 przez Needspoon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sagi
_
_
Kontakt:

Post autor: Sagi » ndz kwie 27, 2008 09:38

Needspoon, u mnie światła przestały działać stopniowo, zaczęło się od tego, że raz się załączały a raz nie, później już w ogóle się nie zapalały. Winny był przełącznik, który znajduje się przy skrzyni biegów, zobaczysz go od góry (jest wkręcony w skrzynie i dochodzą do niego kabelki).

A co do świateł stopu to nie wiem, różnica może być jeżeli masz np 2 różne lampy. U wujka po stłuczce wsadzili inna lampę nieoryginalną i widać, że już nie świeci jak ta po drugiej stronie. Możesz też sprawdzić styki przy połączeniach, kostkach - brak odpowiedniego przepływu prądu do żarówki.

Drive It Like You Stole It ...
Obrazek

Awatar użytkownika
Needspoon
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Needspoon » ndz kwie 27, 2008 10:49

Sagi, ja mam 1.9tdi i czy to sa takie wtyczki przy skrzyni? w sumie sa kolo akumulatora z ewej kolo mechanizmu linek sprzegla, sory za nieprecyzje mam mkIV od nie dawna:)

Awatar użytkownika
dymek-87
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: dymek-87 » ndz kwie 27, 2008 11:09

http://forum.vwgolf.pl/printview.php?t= ... 3b1163c465

kolego tu masz link sprawdź , ja miałem podobny problem , tylk o u mnie to kabelki sie przetarły

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=135349

Awatar użytkownika
Sagi
_
_
Kontakt:

Post autor: Sagi » ndz kwie 27, 2008 11:18

Needspoon, Wyłącznik chyba jest w tym samy miejscu niezależnie od silnika, różnią się jedynie w zależności od rocznika wielkością, gwintem obudową (metalowa, plastikowa). Poniżej masz fotkę mojego czujnika ze zdjętą wtyczką.
Obrazek

Drive It Like You Stole It ...
Obrazek

Awatar użytkownika
Needspoon
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

:)

Post autor: Needspoon » sob maja 17, 2008 01:05

sagi dzieki wielkie za porady miales racje padl przelacznik montowany do skrzyni, musialem wydac 45 dychy za kawalek plastiku dzieki wielkie:) pozdro Nicpoń:)
Ostatnio zmieniony sob maja 17, 2008 01:06 przez Needspoon, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”