Problem z swiatlem wstecznego pomocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Needspoon
- Mały gagatek

- Kontakt:
Problem z swiatlem wstecznego pomocy
witam mam problem w golfie mk4 z swiatlem wstecznym tzn zarowki sa napewno ok natomiast przy wrzuceni biegu wstecznego nie swieca sie prosze pomozcie co mam sprawdzic i wogole gdzie mam sprawdzic czy musze jechac do elektryka? w mk2 naprawilem sobie bo tez mialem problem ale tam sprawa prosta bo przy skrzyni byl kabel a tu?? i jeszcze jedno: czemu swiatlo w lampach z tylu stopu z lewej swieci slabiej niz z prawej (zarowki nowe) z prawej swieci ostrzej a z lewej tak jak swiatlo od swiatel drogowych. pomozcie prosze
Ostatnio zmieniony sob kwie 26, 2008 22:49 przez Needspoon, łącznie zmieniany 1 raz.
Needspoon, u mnie światła przestały działać stopniowo, zaczęło się od tego, że raz się załączały a raz nie, później już w ogóle się nie zapalały. Winny był przełącznik, który znajduje się przy skrzyni biegów, zobaczysz go od góry (jest wkręcony w skrzynie i dochodzą do niego kabelki).
A co do świateł stopu to nie wiem, różnica może być jeżeli masz np 2 różne lampy. U wujka po stłuczce wsadzili inna lampę nieoryginalną i widać, że już nie świeci jak ta po drugiej stronie. Możesz też sprawdzić styki przy połączeniach, kostkach - brak odpowiedniego przepływu prądu do żarówki.
A co do świateł stopu to nie wiem, różnica może być jeżeli masz np 2 różne lampy. U wujka po stłuczce wsadzili inna lampę nieoryginalną i widać, że już nie świeci jak ta po drugiej stronie. Możesz też sprawdzić styki przy połączeniach, kostkach - brak odpowiedniego przepływu prądu do żarówki.
Drive It Like You Stole It ...

- dymek-87
- Mały gagatek

- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/printview.php?t= ... 3b1163c465
kolego tu masz link sprawdź , ja miałem podobny problem , tylk o u mnie to kabelki sie przetarły
kolego tu masz link sprawdź , ja miałem podobny problem , tylk o u mnie to kabelki sie przetarły
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=135349