Kierownica ciężko chodzi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kierownica ciężko chodzi
Witam! Miałem wczoraj niemiłe spotkanie z krawężnikiem. Po tym jak walnołem wygioł się wachacz. Kawałem musiałem na takim jechac bo miałem blisko do domu. Po wymianie tego wachacza koło stało krzywo i wyregulowałem to końcówką drążka. Wykręciłem go trochę. I teraz takie pytanie... Kierownica cieżko mi chodzi i jest sztywna. Czy będzie jescze coś do wymiany?? Może miał ktoś też takie zdażenie??
-
wojtas4589
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
- zajac
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
po wymianie wahacza musisz jechac na geometrie i zbieznosc
jesli masz farta to tylko geometria wystarczy moze sie nic nie stalo z elementami zawieszenia , chociaz spodziewalbym sie ze drazki mogly sie skrzywic ale koszt 24 zl sztuka to zadne pieniadze a zycie jedno
jak mi jeden fachura ustawil zbieznosc samymi drazkami (bez robienia geometri) to kierownica prawie sie nie krecila
jesli masz farta to tylko geometria wystarczy moze sie nic nie stalo z elementami zawieszenia , chociaz spodziewalbym sie ze drazki mogly sie skrzywic ale koszt 24 zl sztuka to zadne pieniadze a zycie jedno
jak mi jeden fachura ustawil zbieznosc samymi drazkami (bez robienia geometri) to kierownica prawie sie nie krecila
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
To może jakaś krutka instrukcja??TAZ pisze:Ja obstawiam skrzywiony grzebień przekładni. Da się to naprawić ale trzeba całą rozebrać. Sam już robiłem taką operację kilka razy.
[ Dodano: 16 Maj 2008 23:19 ]
Chyba że jak kolrga zając napisał że sama zbieżność wystarczy. Ale czy jak szykuję się do wymiany alu to nie lepiej jechać jak będą już te nowe??