Potrzebny schemat ukladu wydechowego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Potrzebny schemat ukladu wydechowego
Mam problem nie mogę znaleźć schematu układu wydechowego do mk4 1.9 TDI
Znalazłem tylko od benzynki.
Problem jest tego typu że ostatnio jak by samochód zaczoł głośniej chodzić(być może to moje złudzenia ale nie w tym rzecz)
Wiec dziś mając trochę czasu położyłem się pod samochód i patrze a tam nie ma tego środkowego tłumika(no i właśnie nie wiem czy niema bo wszystko wygląda profesjonalnie tzn. za katem jest ta złączka i dalej do tego ostatniego tłumika nie ma nic ani łączeń ani spawów)
I teraz moje pytanie czy w TDI JEST TEN śRODKOWY TłUMIK?
[ Dodano: 15 Maj 2008 11:21 ]
dodam jeszcze że mam go rok i był ściągnię ty z niemiec więc jeżeli tłumika nie ma to tylko u niemców go nie założyli( co mnie dziwi bo tam dbają o normy spalin i czystość)
[ Dodano: 15 Maj 2008 11:46 ]
i już trochę znalazłem na stronach firm które produkują tłumiki i co:
Zależy to od ilości kw ja mam 66 i ze schematów wynika że nie ma tłumików środkowych
(co dziwne w 50 kw(sdi) jest)
I teraz myślę czy sobie nie założyć?
Co o tym sądzicie czy będzie ciszej i czy będzie spadek mocy co o tym sądzicie?
Znalazłem tylko od benzynki.
Problem jest tego typu że ostatnio jak by samochód zaczoł głośniej chodzić(być może to moje złudzenia ale nie w tym rzecz)
Wiec dziś mając trochę czasu położyłem się pod samochód i patrze a tam nie ma tego środkowego tłumika(no i właśnie nie wiem czy niema bo wszystko wygląda profesjonalnie tzn. za katem jest ta złączka i dalej do tego ostatniego tłumika nie ma nic ani łączeń ani spawów)
I teraz moje pytanie czy w TDI JEST TEN śRODKOWY TłUMIK?
[ Dodano: 15 Maj 2008 11:21 ]
dodam jeszcze że mam go rok i był ściągnię ty z niemiec więc jeżeli tłumika nie ma to tylko u niemców go nie założyli( co mnie dziwi bo tam dbają o normy spalin i czystość)
[ Dodano: 15 Maj 2008 11:46 ]
i już trochę znalazłem na stronach firm które produkują tłumiki i co:
Zależy to od ilości kw ja mam 66 i ze schematów wynika że nie ma tłumików środkowych
(co dziwne w 50 kw(sdi) jest)
I teraz myślę czy sobie nie założyć?
Co o tym sądzicie czy będzie ciszej i czy będzie spadek mocy co o tym sądzicie?
Ostatnio zmieniony czw maja 15, 2008 22:01 przez tomasz28, łącznie zmieniany 1 raz.
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
tomasz28 pisze:ale co z głośnością?
132 decybele. pozabijasz tym swoim wydechem psy, koty, dzieci i babcie, oraz kilka wiewiorek w promieniu 2km od centrum wąchocka.
czlowieku to diesel jest, gdzie tu chcesz miec halas? musialbys miec sama rure ze 65mm srednicy
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo