Skrzynia biegów ? docisk sprzęgła
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Wajcheusz
- Mały gagatek
- Kontakt:
Skrzynia biegów ? docisk sprzęgła
Witam. mam problem ostatnio w Tospolu w Grudziądzu zapytałem gościa co może być przyczyną szumu jaki wydaje mój golfik, ale tylko przy puszczonym sprzęgle, gdy je wcisne jest ok, gostek stwierdził że to skrzynia, i że mam się rozejrzeć za nową,
tymczasem kumpel który bawi się troche z e swoim golfem, (montował silnik, skrzynie itd.) mówi że to docisk że to jakaś blaszka czy coś takiego.
Mam prośbę i pytanie, kto się zna i mógłby zajrzeć (oczywiście moge zapłacić, i nie koniecznie mówie o rozbieraniu silnika),
a w razie czego pomoc przy stwierdzeniu jaka będzie potrzebna skrzynia lub ile może kosztować ew. naprawa, mam nadzieje że to nie skrzynia, bo niema to jak fabryczne złożenie
tymczasem kumpel który bawi się troche z e swoim golfem, (montował silnik, skrzynie itd.) mówi że to docisk że to jakaś blaszka czy coś takiego.
Mam prośbę i pytanie, kto się zna i mógłby zajrzeć (oczywiście moge zapłacić, i nie koniecznie mówie o rozbieraniu silnika),
a w razie czego pomoc przy stwierdzeniu jaka będzie potrzebna skrzynia lub ile może kosztować ew. naprawa, mam nadzieje że to nie skrzynia, bo niema to jak fabryczne złożenie
Peugeot 406 1,8 16V ponad 110 KoniMocy :-)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny!
Skrzynia
Witam.
Spotkałem się kiedyś z podobnym przypadkiem. Na puszczonym sprzęgle słychać było szum niczym turbina... Okazało się iż łożyska na wałku głównym w skrzyni są do wymiany. Ostatecznie wymieniona została cała skrzynia. Na szrocie w Cieślach k. Wrocławia 250zł
Spotkałem się kiedyś z podobnym przypadkiem. Na puszczonym sprzęgle słychać było szum niczym turbina... Okazało się iż łożyska na wałku głównym w skrzyni są do wymiany. Ostatecznie wymieniona została cała skrzynia. Na szrocie w Cieślach k. Wrocławia 250zł
Jacek R.
- Wajcheusz
- Mały gagatek
- Kontakt:
czyli jednak skrzynia a nie sprzęgło, bo jedni mówią tak inni inaczej
- Wajcheusz
- Mały gagatek
- Kontakt:
i dlatego pytam kto mógłby spojrzeć mi pod maske zobaczyć co i jak
- Paweł Marek
- V.I.P.
od spojrzenia i posłuchania nikt nie postawi pełnej diagniozy, skrzynię trzeba wyjąć. Najczęściej hałasujące łożysko igiełkowe kosztuje 6 dych a reszta to robocizna. W sumie w warsztacie kupa kasy, 6- stów na biedę(dochodzi olej, simeringi itp). I na pewno nie jest to wina łożyska wyciskowego(jak już hałasuje to powciśnięciu sprzęgła)Wajcheusz pisze:i dlatego pytam kto mógłby spojrzeć mi pod maske zobaczyć co i jak
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.