Termowłacznik chłodnicy...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Termowłacznik chłodnicy...
Jaki powinien być ten termowłacznik?? znalazłem kilka temperatur silnik 1.8RP
85/80 - 93/88
95/84 - 102/91
95/85 - 102/92
wszystkie podobne różnią sie tylko temp!
85/80 - 93/88
95/84 - 102/91
95/85 - 102/92
wszystkie podobne różnią sie tylko temp!
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Jakiej firmy kupiłeś?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kurde nawet nie wiem tzn. zapomniałemgrandilodz pisze:Jakiej firmy kupiłeś?
na opakowaniu były jakieś 3 litery gościu mówił ze sa OK mam w robocie pudełko to mogę sprawdzić jutro
a co do włączania to dale włącza sie od 102 i schładza do 95 ale nie wiem czemu pierwszy bieg nie działa
może mi ktoś to wytłumaczy jak to działa jak to sprawdzić?
- Paweł Marek
- V.I.P.
podając napiecie bezpośrednio na masę i pokolei na oba piny wtyku wentylatora sprawdzisz go. obejrzyj też wtyczkę tego włacznika. Jeśli wentylator działa "na krótko" sprawdź bezpieczniki. nie pomoże to kable całe niestety, albo dorobisz nowe.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
na krotko działa OK czyż by nowy czujnik był walnięty (to chyba mam zajebistego pecha!)!!!Paweł Marek pisze:podając napiecie bezpośrednio na masę i pokolei na oba piny wtyku wentylatora sprawdzisz go. obejrzyj też wtyczkę tego włacznika. Jeśli wentylator działa "na krótko" sprawdź bezpieczniki. nie pomoże to kable całe niestety, albo dorobisz nowe.
- Paweł Marek
- V.I.P.
to z kolei sprawdzisz zwierając piny w jego wtyczce, włącz zapłon przy tym, masz tam 3 styki łącz dowolne nic nie zepsujesz. Dwie z trzech mozliwych kombinacji mają uruchomić wentylator na I i II bieguraf1al pisze:czyż by nowy czujnik był walnięty
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
na pewno? mówisz o tym, żeby zewrzeć piny na odłączonej wtyczce temowyłącznika? i co to nam powie o samym termowyłączniku bo chyba tego dotyczyło pytanie raf1al. Nawet gdyby to zrobić przy wtykniętej wtyczce i dajmy na to wbijemy się w te piny to zrobimy tak jakby obejście tego termowyłącznika i wentylator zadziała tak czy inaczej.Paweł Marek pisze:raf1al napisał/a:
czyż by nowy czujnik był walnięty
to z kolei sprawdzisz zwierając piny w jego wtyczce, włącz zapłon przy tym, masz tam 3 styki łącz dowolne nic nie zepsujesz. Dwie z trzech mozliwych kombinacji mają uruchomić wentylator na I i II biegu
No albo nie zrozumiałem Twojego sposoby...hmm...
... a podpytuje bo też mam problem z tym, że wentylator się nie odpala albo robi to nie za każdym razem kiedy powinien wg mnie oczywiście.
Tak od razu dopiszę...
Jak połączymy odpowiednie piny na wtyczce(3pinowa gdy mamy 2 biegi), którą wypniemy z termowyłącznika to uzyskamy:
1wszy bieg wentylatora - kabel czerwony z czerwono-białym
2gi bieg wentylatora - kabel czerwony z czerwono-czarnym
Ostatnio zmieniony czw maja 15, 2008 21:34 przez sle, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Zwierając piny w wypiętej wtyczce symulujesz zadziałanie włącznika. Wentyl ruszy=włącznik zepsuty. Nie ruszy, a na krotko działa, to znaczy zepsute kable, bezpiecznik, sterownik wentylatorów jeśli ktoś ma
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
bezpiecznik to mam jeden zasilanie dochodzi dwoma kablami wentylator na krotko zwierając ma sprawne oba biegi ale działa zawsze ten drugi , nie mam żadnych sterowników wentylatora!Paweł Marek pisze:Zwierając piny w wypiętej wtyczce symulujesz zadziałanie włącznika. Wentyl ruszy=włącznik zepsuty. Nie ruszy, a na krotko działa, to znaczy zepsute kable, bezpiecznik, sterownik wentylatorów jeśli ktoś ma
czyli wskazuje na to ze to tylko włącznik!
- Paweł Marek
- V.I.P.
Zwierasz piny we wtyczce czujnika, napisałem przecież, jak chodzi wtedy na obu biegach to wszystko jest dobre oprócz czujnikaraf1al pisze:bezpiecznik to mam jeden zasilanie dochodzi dwoma kablami wentylator na krotko zwierając ma sprawne oba biegi ale działa zawsze ten drugi , nie mam żadnych sterowników wentylatora!
czyli wskazuje na to ze to tylko włącznik!