biegi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cdn...
A może wypadł Ci łacznik skrzyni z lewarkiem?Sprawdzałes???
Jestem Oazą spokoju
pier.......m, qrwa zarąbiscie wyluzowanym
kwiatem na tafli jeziora .......
pier.......m, qrwa zarąbiscie wyluzowanym
kwiatem na tafli jeziora .......
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Rozumiem, że na wstecznym też nie jedzie? Wątpie, żeby to było coś z biegami - skoro na żadnym nie chce jechać, poza tym jak można w jednej chwili rozwalić wszystkie biegi? Albo sprzęgło, albo któryś przegub padł. Ewentualnie układ różnicowy, ale w to wątpię. Postaw samochód na kanał, niech ktoś w kanale obserwuje co się dzieje podczas ruszania, czy np. obraca się półoś, a koło nie, lub czy obraca się flansza od skrzyni biegów (zaraz przy przegubie wewnętrznym). Układ różnicowy jest tak zbudowany, że daje więcej siły na koło, które ma mniejszy opór podczas toczenia. Jeżeli np. w lewym kole masz rozwalony przegub, to lewa półoś będzie się obracała, a prawa bedzie stała.
Jeszcze mi przychodzi do głowy zewnętrzny mechanizm zmiany biegów - może tam coś się rozwaliło - ale piszesz, że biegi wchodza, wiec to chyba nie to.
Jeszcze mi przychodzi do głowy zewnętrzny mechanizm zmiany biegów - może tam coś się rozwaliło - ale piszesz, że biegi wchodza, wiec to chyba nie to.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
ale pedał sprzęgła jak wciskam to odbija do samej góry tak jak przed awaria tych biegówna 3 biegu słychac bzz jak dodaje gazu.Biegi mozna wrzucac bez wciskania sprzęgła a auto stoi.
[ Dodano: 15 Maj 2008 16:08 ]
a linke mam z ręczną regulacją.
[ Dodano: 15 Maj 2008 16:32 ]
własnie zauwazyłem patrząc pod maske odpaliłem auto wrzucam bieg i patrze przegłub wewnętrzny sie kreci a pół os stoi a z drugiej strony skrzyni nic sie nie kręci to będzie wina przegłubu?
[ Dodano: 15 Maj 2008 16:08 ]
a linke mam z ręczną regulacją.
[ Dodano: 15 Maj 2008 16:32 ]
własnie zauwazyłem patrząc pod maske odpaliłem auto wrzucam bieg i patrze przegłub wewnętrzny sie kreci a pół os stoi a z drugiej strony skrzyni nic sie nie kręci to będzie wina przegłubu?
kolego, w tym regulatorze jak zdejmiesz linke z dzwigni w skrzyni ona sie blokuje i jest krotsza, mozna tego nie zauwazyz, jezeli założysz spowrotem tak linke to masz caly czas wysprzeglone. pytanie czy sciagales ta linke?
[ Dodano: 15 Maj 2008 16:35 ]
a to Ci nie doczytalem reszty nie wiem jak wenetrzny moze sie krecic a zew, nie on jest polaczony 6 srubami z poloska
[ Dodano: 15 Maj 2008 16:39 ]
a półoś sie kręci?
[ Dodano: 15 Maj 2008 16:35 ]
a to Ci nie doczytalem reszty nie wiem jak wenetrzny moze sie krecic a zew, nie on jest polaczony 6 srubami z poloska
[ Dodano: 15 Maj 2008 16:39 ]
a półoś sie kręci?