Przygasa podswietlenie w Soniaku...

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Przygasa podswietlenie w Soniaku...

Post autor: lolo_golf » czw paź 06, 2005 18:10

Tak jak w temacie. jak chodzi radio to przygasa mi podswitlenie,moze nie calkiem ale jest slabsze tak co chwile :helm: Jasne.....slabe.....jasne...slabe...itd. w odstepach co 4-5sek.
Co to moze byc??A tak pozatym to macie racje ze sony to kupa i chyba je sprzedam...

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » czw paź 06, 2005 22:37

Sprzedaj soniacza i to bedzie najlepsze rozwiazanie problemu :D
A jakimi kablami podłączyłeś radio?? i gdzie masz masę podpiętą od radia??

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » czw paź 06, 2005 22:41

Kubus20 pisze:Sprzedaj soniacza i to bedzie najlepsze rozwiazanie problemu :D
A jakimi kablami podłączyłeś radio?? i gdzie masz masę podpiętą od radia??
Hmm no trudno powiedziec jakimi kablami...podłączylem je do kabli przeznaczonych do radia... :chytry:

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » czw paź 06, 2005 22:48

No więc nie wiem, jeżeli przygasanie pojawia się przy większych głosnościach(czyli przy większym obciążeniu radia) to prawdopodobnie sprawcą tego są słabe kable zasilające. a jeżeli to radio sobie przygasa kiedy chce bez względu na obciążeni radia to może być coś z samym radiem. Niestety Soniaki mają opinię awaryjnych...

Awatar użytkownika
Dawca_Nerek
Forum Master
Forum Master

Post autor: Dawca_Nerek » pt paź 07, 2005 18:29

Na 100% kabel zasilający jest za cienki !!!! Ja też tak miałem, doprowadziłem "+" prosto z aku na pożądnym przewodzi i już jest OK

Obrazek
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » pt paź 07, 2005 21:07

Jeżeli prowadzisz plus na grubszym kablu to i mase musisz poprowadzic kablem o tej samej grubości. Inaczej nie powinno się robić!!

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » pt paź 07, 2005 22:22

Hmm no pomysle nad tym chociaż kabel plusowy mam ten seryjny i jest on dosyc gruby :grin: To pewnie wina radia...

Awatar użytkownika
ModyMentos
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ModyMentos » sob paź 08, 2005 01:28

Nie wierze żeby to było radio... Tak jak już kilka razy wyżej wspominane to na 90% są za cienkie kable...

Nie opuszczaj rąk w walce, życie trudnym przeciwnikiem...

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » ndz paź 09, 2005 11:19

A czy radyjko zasila wzmacniacz i czy ten mankament pojawia się na większych głośnośiach tak że drży całe autko.

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
czykryszard
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: czykryszard » ndz paź 09, 2005 12:45

Kubus20 pisze:Niestety Soniaki mają opinię awaryjnych...

jak sie kupuje radia z dolnej pólki to bez względu na markę mozna powiedzieć że sa awaryjne a wracajć do tematu to radyjko przygasa przy załączonym silniku ?

greesha
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: greesha » wt paź 18, 2005 00:09

Istnieje też prawdopodobieństwo że końcówki mocy w radiu są po porostu za słabe i radyjko nie może ich uciągnąć. Mam dokładnie ten sam efekt a spiete mam Hertz ESK-165 które maja 100 W RMS z pionkiem 4700. W takim przpadku trzeba odkładać pieniązki na wzmaca. Ja tak właśnie robie, a może ktoś poleci mi jakiś z przedziału raczej budżetowców a konkretnie mam na mysli np magnat lub macaudio (max 450 zl) chyba ze jeszcze jest cos warte posluchania.
Chetnie wyslucham propozycji aa jeszcze nadmienie ze bedzie do tego wpiety sub i tu znowu nasuwa sie 2-gie pytanie na temat napedu do suba (300 zl)

Dzieki za sugestie i poropozycje.

michaltczew
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: michaltczew » wt paź 18, 2005 16:32

Panowie ja mam tez problem znaczy sie moj kolega. Ma zalozone Pionieera deh ... nie pamietam modelu dokladnie ale radyjko jest ok 2 letnie i ma taki problem jak wlaczy radio na ok 13 vol. to mu przygasa az sie wylaczy tak sie dzieje przy wylaczonym autku a jak odpali silnik to radio gra normalnie nie przygasa moze sluchac glosnie czyli wszystko ok. Mowil mi cos ze spalil mu sie ostatnio bezpiecznik tam byl 10 A a on wsadzil 5 A czy to moze byc wina radio ma podlaczone do fabrycznych kabli jakie byly w Skodzie Felicji. Poradcie cos bo prosil o pomoc
Pozdrowka

Awatar użytkownika
Misza
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Misza » wt paź 18, 2005 17:35

michaltczew pisze:Panowie ja mam tez problem znaczy sie moj kolega. Ma zalozone Pionieera deh ... nie pamietam modelu dokladnie ale radyjko jest ok 2 letnie i ma taki problem jak wlaczy radio na ok 13 vol. to mu przygasa az sie wylaczy tak sie dzieje przy wylaczonym autku a jak odpali silnik to radio gra normalnie nie przygasa moze sluchac glosnie czyli wszystko ok. Mowil mi cos ze spalil mu sie ostatnio bezpiecznik tam byl 10 A a on wsadzil 5 A czy to moze byc wina radio ma podlaczone do fabrycznych kabli jakie byly w Skodzie Felicji. Poradcie cos bo prosil o pomoc
Pozdrowka
widocznie radio ciągnie więcej mocy, może to być przyczyną słabszej końcówki. Ja kiedyś miałem Pionka 4x35W i tez tak miałem. Dopiero po odpaleniu dało się słuchać, na 4 głośniki ledwo wyrabiało.

Kubus20 - ja pociągnełem tylko +, może coś się stać jak minus jest seryjny ?

http://misza1982.digart.pl
www.fotomisza.yoyo.pl
moje wypociny :)

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » wt paź 18, 2005 20:46

Misza pisze:Kubus20 - ja pociągnełem tylko +, może coś się stać jak minus jest seryjny ?
Nie wiem czy coś strasznego się stanie,ale osoby znajace sie na Car Audio bardzo dobrze radzą, żeby pociągnąć masę kablem o takiej samej grubości

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”