Pytanie o alarm

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lucass79
Nowicjusz
Nowicjusz

Pytanie o alarm

Post autor: lucass79 » śr maja 14, 2008 22:55

Witam serdecznie. Mam pytanie w sprawie alarmu. Przy otwieraniu samochodu (MK4 rocznik 1998) z pilota oprócz mignięcia świateł awaryjnych słychać mocno obciachowe moim zdaniem podwójne "trąbnięcie" klaksonu...irytuje mnie to mocno:)
może ktoś wie jak to wyłączyć? tzn mrugnięcie awaryjnych jak najbardziej, ale ten klakson...........:) Niestety nie mam zadnych danych na temat producenta alarmu (jak to sprawdzic?), nie mam klucza do alarmu, krótko mówiąc nie mam nic:)
może jednak ktoś pomoże.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr maja 14, 2008 22:56 przez lucass79, łącznie zmieniany 1 raz.

lucass

Awatar użytkownika
Nike
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Nike » śr maja 14, 2008 23:09

tak na szybko to myślę, że powinieneś sprawdzić czy masz pod maską syrenkę do alarmu i czy idą do niej przewody. Jeśli nie masz to pewnie ktoś przewody które powinny być podłączone właśnie do niej, podłączył do klaksonu. posprawdzaj po kabelkach co i jak, zaopatrz się w syrenkę jesli jej nie masz, i jeśli znajdziesz kabelki które są podłaczone gdzieś do klaksonu to je odłącz i doprowadź do syrenki. Najprościej będzie odczytać model alarmu z centralki by dojść który przewód wychodzi do syreny i poprostu go do niej poprowadzić.

Wherever you are,
Wherever you go,

ALWAYS---VW......

Wiesiek74
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Wiesiek74 » śr maja 14, 2008 23:31

To jest sygnał od orginalnego alarmu VW, ja mam tak samo, nic nie jest przepięte lub pomylone!!!! Jak masz pełnego VAG-a to sobie możesz wyłączyć, jest to w modułe komforu, ale teraz niepamiętam w jakim kanale
Pozdrawiam :pub:

greg

Post autor: greg » czw maja 15, 2008 09:08

Wiesiek74 pisze:ak masz pełnego VAG-a to sobie możesz wyłączyć, jest to w modułe komforu,
włączasz VAG
Obrazek

SELECT
46 - centr conv
wciskasz 10 - adaptation
06 - nastawiasz na 0 - test - potem save
07 - nastawiasz na 0 - test - potem save
Ostatnio zmieniony czw maja 15, 2008 09:11 przez greg, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”