Zwarcie?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

gixy
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Zwarcie?

Post autor: gixy » śr maja 14, 2008 00:12

witam

dzis stalo sie cos dziwnego: wsiadlem do auta, podlaczylem pod zapalniczke ladowarke do tela,ale niechccacy przycisnalem ja noga i mi wyskoczyla i to tak ze az sie wtyk rozwalil.

(nie wiem czy powyzsze to ma w ogole cos do sprawy ale pisze by byl pelny obraz sytuacji)

poczym przekrecam kluczyka w stacyjce,patrze a tu sie w ogole dopiero pojawia cos na tych wysietlaczach-gdzie jest przebieg i zegarek i slysze jakies takie "szuranie" przez okolo 2-3 sekundy-poczym nagle na tych wyswietlaczach sie wszystko pojawilo-(oczywiscie sie zresetowalo)....ale auto zapalilo. Zglupialem, wylaczylem auto i wlaczylem i dokladnie to samo.Teraz wyglada to tak:
powyzej opisany przypadek +, swiatla i wszelkie lampki na zewnatrz sa i zadne glupawe kontrolki sie nie zapalaja-ani nic nie miga.Natomiast:
nie ma lampki w srodku(ani przy otwartych drzwiach, ani tej przy zamknietych jakbym chcial wlaczyc ja w trakcie jazdy np.-jak wylaczam auto to zegar i przebieg na tych wysietlaczach znikaja i one sa puste. obrotomierz zatrzymuje sie na tej wartosci jaka jest przy jalowym biegu-wskaznik temperatury silnika i paliwa tez nie opada. Przy wlaczeniu auta-znow slychac ten glupi szum i wskazniki wracaj do pozycji wyjsciowej(tak jak powinno byc i jak zawsze bylo) i na wyswietlaczach pojawiaja sie wartosci- przy czym sa zresetowane.
ktos mi moze powiedziec co sie stalo? juz dzis nie chcialo mi sie patrzec w bezpieczniki-jesli to w ogole to- i jutro za dnia chcialemsie w ogole temu przyjrzec-ale moze juz w miedzyczasie podrzuci ktos jakas podpowiedz-bede wdzieczny
Ostatnio zmieniony śr maja 14, 2008 15:55 przez gixy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
danioo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: danioo » śr maja 14, 2008 00:16

Sprawdź bezpiecznik numer 16 (liczysz je od lewej)

zapraszam do oceny mojego golfika:
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159996[/url]

[b]Kupię ciemne kierunki w zderzak ori FER lub HELLA[/b]

gixy
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: gixy » śr maja 14, 2008 12:04

nie byl 16 a 18(nie wiedziec czemu:) dzieki piekne i oczywiscie punkcik dla Ciebie:)

a przy okazji: rozkrecilem konsole srodkowa bo nagle zgaslo mi podswietlenie tych pokretel od nawiewu- i padla zaroweczka-ale ku mojemu zaskoczeniu zauwazylem ze popielniczka (chyba) i (tez chyba) <-- przynajmniej tak to wyglada- wtyk od zapalniczki- tez powinny byc podswietlone-a nie sa- i teraz tak tak chyba miedzy sciana od popielniczki a tym calym wtykiem do zapalniczki(oczywiscie od srodka) idzie wlasnie pod popieniczke jakis przewod-zakladam ze tam jest zaroweczka-ale ja nie wiem jak ja wyjac-krecilem nia delikatnie, podwazalem, ciagnalem do siebie i nic-moze wiesz jak to zrobic?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”